• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria: Ο Iannone έβαλε στην κορυφή την Ducati!
Πρώτη νίκη για τον Ιταλό και 1η των κόκκινων από το 2010
Νέα 14/08/2016 - 16:35

Εύκολα ή δύσκολα τελικά η γενική πεποίθηση ότι οι κόκκινοι θα κατακτούσαν την πρώτη τους νίκη - μετά το Phillip Island το 2010 - στο MotoGP επαληθεύθηκε.

 

Ο Iannone επέλεξε να φορέσει τα πιο μαλακά ελαστικά μπροστά και πίσω (μαλακό/μεσαίο) κι εκεί ήταν που κέρδισε τον ομόσταυλό του, τον Dovi.

 

Ήδη από χτες οι Ducati έδειχναν πολύ δυνατές και με τα δυο ελαστικά, αλλά τελικά στον αγώνα φάνηκε ότι ο Iannone είχε το πάνω χέρι από τον Dovi.

 

Οι έξι οδηγοί που ήταν στις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν γρήγορα στον αγώνα, όπως γρήγορα ξεχώρισε και η δύναμη των δυο Ducati.

 

Στο τέλος ήταν ο Iannone αυτός που πήρε την πολυπόθητη νίκη, την πρώτη της καριέρας του στο MotoGP, πάνω στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνιζόταν όλα αυτά τα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Iannone, ο οποίος φεύγει στο τέλος της σεζόν για την Suzuki, έγινε και ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει αγώνα MotoGP με Ducati από το 2007 και τη νίκη του Capirossi στο Motegi.

 

Από την pole ο Iannone έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου ένας δυνατός Rossi πήρε για λίγο το προβάδισμα στο τέλος της ανηφορικής 1!

 

Οι Ducati επανήλθαν όμως με τον Iannone, ενώ καλό αγώνα - στις πολύ καλές συνθήκες - έκανε και ο Lorenzo που πέρασε για λίγο τον Iannone στον 4ο γύρο. Όμως ο Ιταλός δεν θα έχανε αυτή την ευκαιρία!
 

Οι έξι πρώτοι (Yamaha-Ducati-Marquez-Vinales) ήταν κοντά στους πρώτους 10 γύρους παρά τα λαθάκι που έκαναν κάποιοι κυρίως στην 3, εκεί που έβγαλε τον ώμο του ο Marquez χτες.

 

Λίγο μετά το 1/3 του αγώνα ο Dovi - που δεν ρίσκαρε και είχε μεσαίο/σκληρό ελαστικό) πήρε για λίγο το προβάδισμα από τον Iannone, με τις Yamaha κοντά στις δυο κόκκινες μοτοσυκλέτες.

 

Μετά από λίγο μια ακόμα δύσκολη στιγμή για τον Marquez (στην 1 αντί για την 3 πιο πριν) τον άφησε πίσω. Ούτε ο Vinales μπορούσε να ακολουθήσει τους μπροστά.

 

Οχτώ γύρους πριν το τέλος ο Iannone πήρε και πάλι το προβάδισμα, ενώ οι δυο Ducati είχαν αρχίσει ήδη και έχτιζαν μια μικρή διαφορά από τις Yamaha.

 

Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος ο Iannone έκανε το ρεκόρ πίστας, ωστόσο και πάλι δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Dovi που έμενε κοντά του δυο γύρους πριν το τέλος!

 

Στο τέλος ο Iannone κράτησε τη ψυχραιμία του και πήρε μια τεράστια νίκη γράφοντας αυτός ιστορία και αφήνοντας 2ο για 1δ περίπου τον μάλλον απογοητευμένο Dovi.
 

Στο βάθρο ανέβηκε ο Jorge Lorenzo κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα δύσκολο Σ/Κ, όπως είχε αρχικά τουλάχιστον φανεί, για τις Yamaha που κατάφεραν να μείνουν κοντά στις Ducati.

 

Πίσω του ο Valentino Rossi και αρκετά πιο πίσω, 5ος, ο Marc Marquez ο οποίος διατηρεί το προβάδισμα στη βαθμολογία χάνοντας σήμερα 5β και 2β από τους Lorenzo και Rossi αντίστοιχα.

Επόμενο άρθρο »

Κόντρα σε όλους ο Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Ηχηρό Χαστούκι σε Fenati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα