• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Είναι πολύ νωρίς!
Να μιλάμε από τώρα για νίκη
Νέα 11/08/2016 - 11:43

Στη θεωρία οι κόκκινοι της Ducati θα έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν την πρώτη τους νίκη εδώ και έξι περίπου χρόνια, όμως το Αυστριακό GP μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.

 

Το βασικό ερωτηματικό θα είναι η απόδοση των ελαστικών, με την Michelin να φέρνει καινούργια πίσω σλικ ελαστικά για τον δέκατο Γύρο του Πρωταθλήματος.

 

Η Ducati είχε τέσσερεις μοτοσυκλέτες της στις πρώτες θέσεις στο τεστ που έγινε στην Red Bull Ring στα τέλη Ιουλίου και μένει να δούμε αν με τα νέα ελαστικά θα παραμείνουν δυνατοί.

 

Όπως και να ‘χει πάντως, οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati δεν θέλουν να μιλούν για νίκη και παραμένουν προσγειωμένοι.

 

«Ήμουν πολύ γρήγορος, όπως και ο Dovi και ο Casey, αλλά δεν ξέρω για νίκη... ήταν απλά ένα τεστ και θεωρώ ότι οι συνήθεις ύποπτοι θα παλέψουν για την πρώτη θέση», ήταν τα λόγια του Iannone.

 

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νίκη. Ξέρω από εμπειρία ότι η νίκη είναι κάτι πολύ δύσκολο, επειδή όλα πρέπει να δουλέψουν σωστά για να έρθει».

 

«Παράλληλα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον καιρό ή τα νέα ελαστικά. Πάντως είμαι χαρούμενος με το ρυθμό μου και νοιώθω καλά στην Ducati μου», σχολίασε ο Dovizioso.

 

Τα δυνατά σημεία της Ducati είναι η επιτάχυνση από πρώτη ή δευτέρα στα αρκετά σημεία της πίστας και φυσικά η τελική της στις ευθείες της πίστας.

 

«Εκεί είναι που κερδίζουμε σε σχέση με τους άλλους», συμφωνεί ο Dovi, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτή η πίστα είναι περίεργη και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε μιας και μας ταιριάζει».

 

Και οι δυο αναβάτες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά για να θεωρηθεί η πίστα περισσότερο ασφαλής, κάτι στο οποίο συμφωνούν σχεδόν όλοι οι οδηγοί του Παγκοσμίου.

 

«Ειδικά στην τελευταία στροφή», σπεύδει να τονίσει ο Andrea Dovizioso, ο οποίος πάντως - μαζί με τον Iannone - πιστεύουν ότι: «...η ασφάλεια είναι σημαντική για τους ανθρώπους της πίστας που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Επόμενο άρθρο »

Video: Ο Aleix για το 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ο Rabat για το πρώτο μισό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα