• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Κερδισμένοι και Χαμένοι
Στο πρώτο μισό της σεζόν
Νέα 08/08/2016 - 15:53

Οι κερδισμένοι

Αναμφίβολα ο Brad Binder είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, με διαφορά 47β από τον δεύτερο. Η πρόοδός του μάλιστα είναι εκπληκτική!

 

Μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο αναβάτης με τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την περσινή σεζόν, μιας κι έχει πάρει 84β περισσότερους φέτος απ’ ότι στο ίδιο διάστημα πέρυσι.

 

Στους πρώτους εννέα αγώνες του 2016, έχει συγκεντρώσει 159β δηλαδή περισσότερους από τους διπλούς που είχε πέρυσι (75β).

 

Το 2015 στο πρώτο μισό είχε μόλις ένα βάθρο - στην Jerez - ενώ φέτος κατάφερε να πάρει την παρθενική του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην ίδια πίστα!

 

Και τι νίκη ήταν αυτή! Ο Binder τιμωρήθηκε και ξεκίνησε από την τελευταία θέση του grid, για να κάνει έναν μαγικό αγώνα και να διαλύσει όλο τον τεράστιο ανταγωνισμό της κατηγορίας!

 

Δεύτερος πιο βελτιωμένος αναβάτης είναι ο δεύτερος στη βαθμολογία - και πολύ άτυχος - Jorge Navarro.

 

Μετά τη νίκη του - πρώτη της καριέρας του - στην Βαρκελώνη, ο Ισπανός άσος τραυματίστηκε σε προπόνηση και αναγκάστηκε να χάσει το Γύρο της Ολλανδίας.

 

Πέρυσι είχε κάνει ένα καταπληκτικό δεύτερο μισό Πρωταθλήματος και κάτι τέτοιο πρέπει να επαναλάβει, αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για Τίτλο, απέναντι στον Binder.

 

Μπορεί ακόμα να μην έχει πάρει το πρώτο του βάθρο φέτος, ωστόσο ο Jakub Kornfeil έχει φτάσει αρκετά κοντά. Ο Τσέχος έχει καταφέρει να πάρει 39β περισσότερους απ’ ότι στο ίδιο διάστημα πέρυσι.

 

Το 2015 στους πρώτους εννέα αγώνες είχε μαζέψει μόλις 19 βαθμούς, ενώ φέτος έχει κατορθώσει να τριπλασιάσει αυτό το νούμερο, έχοντας 58 στο σύνολο!

 

 

Οι χαμένοι

Στην αρχή της σεζόν, πολλοί ήταν αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι ο Enea Bastianini θα έκανε πρωταθλητισμό φέτος στην Moto3. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα υπολόγιζε ο Ιταλός.

 

Ένας τραυματισμός στον καρπό του και δυο αγώνες εκτός βαθμών, άφησαν τον Bastianini με μόλις 65β στο πρώτο μισό. Πέρυσι είχε 124β και ήταν βασικός αντίπαλος του Kent.

 

Το να αλλάζεις μοτοσυκλέτα είναι πολύ δύσκολο, όπως σίγουρα θα συμφωνήσουν οι Alexis Masbou και Fabio Quartararo. Ο πρώτος είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη στον αγώνα του Qatar πέρυσι.

 

Φέτος όμως δεν έχει μπει ούτε μια φορά στις θέσεις που δίνουν βαθμούς πάνω στην Mahindra του, με λογότυπα της Peugeot. Ως εκ τούτου είναι 41β πίσω απ’ ότι ήταν πέρυσι στο ίδιο διάστημα.

 

Πάντως με το νέο κιβώτιο της Mahindra, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για τον έμπειρο Masbou, ο οποίος είδε τον ομόσταυλό του - McPhee - να παλεύει για το βάθρο στην Γερμανία.

 

Η αλλαγή μοτοσυκλέτας δεν ευνόησε καθόλου και τον Quartararo. Ο Γάλλος είναι για πολλούς ο νέος Marquez, αλλά με την ΚΤΜ του φέτος - με πολλά προβλήματα και ατυχίες - έχει ως καλύτερό του αποτέλεσμα μια 5η θέση.

 

Πέρυσι, πάνω στην Honda, ο Quartararo είχε καταφέρει να πάρει δυο βάθρα στους πρώτους του εννέα αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Γάλλος έχει πάρει 35β λιγότερους σε σύγκριση με το περσινό πρώτο μισό.

 

Στους χαμένους δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε και τον Romano Fenati. Ο αναβάτης του Rossi είναι περίπου στα ίδια επίπεδα βαθμών με πέρυσι: 93β φέτος έναντι 99 πέρυσι.

 

Ωστόσο ήδη από πέρυσι ο Fenati μιλούσε για την κατάκτηση του Τίτλου φέτος στην Moto3, σε μια κατηγορία που είναι από τους πιο έμπειρους αναβάτες και στην οποία αγωνίζεται για τελευταία χρονιά φέτος.

 

Μαθηματικά οπωσδήποτε έχει ελπίδες, με τον ίδιο ακόμα και μετά το Γύρο του Assen να λέει ότι δεν είναι απογοητευμένος και ότι έχει ελπίδες. Όμως η 18η θέση στην Γερμανία τον αφήνει στο -66β και πολύ δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση.

Επόμενο άρθρο »

Δυο εταιρείες στο πλευρό του Γιάννη Περιστερά

« Προηγούμενο άρθρο

Η RC16 της KTM στην Αυστρία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα