• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen MotoGP: Πήρε την pole o Dovi!
Στην πρώτη σειρά ο Rossi, 11ος ο Lorenzo, 16ος ο Pedrosa!
Νέα 25/06/2016 - 17:44

Ο Andrea Dovizioso εκτίμησε καλύτερα απ’ όλους την κατάσταση της ασφάλτου στο Assen και κατάφερε να πάρει την pole position!

 

Δύσκολες οι συνθήκες με τη βροχή να πέφτει αλλά στο τέλος να σταματά και να στεγνώνει η πίστα, κάτι που έκανε τον Iannone να φορέσει τα ενδιάμεσα ελαστικά!

 

Δεν του βγήκε όμως, καθώς όπως τόνισαν και οι τρεις πρώτοι δεν ήταν η άσφαλτος σε κατάσταση για να δεχτεί τα ενδιάμεσα.

 

Όσον αφορά στην τακτική και την καλύτερη στρατηγική, αυτή την είχε ο Andrea Dovizioso που πήρε την πρώτη του pole position μετά το Qatar στην αρχή της περασμένης σεζόν!

 

Ήταν η τέταρτη pole της καριέρας του Dovi και η τρίτη του με τη μοτοσυκλέτα της Ducati!

 

Μέχρι τα τελευταία λεπτά ο Valentino Rossi ήταν πάνω από 2δευτ. πιο αργός από τον πρώτο, αλλά αυτό άλλαξε όταν επέστρεψε στο γκαράζ και ξαναβγήκε στην πίστα για τελευταία φορά.

 

Δεν φόρεσε το ενδιάμεσο ελαστικό, αλλά με ένα καινούργιο βρόχινο κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, εφτά δέκατα πίσω από τον Dovi!

 

Εντυπωσιακός ήταν ο Scott Redding, με τον Βρετανό άσο της Pramac Ducati να φέρνει τη μοτοσυκλέτα του στην τρίτη θέση!

 

Ο Marc Marquez έπεσε μόλις στον πρώτο του γύρο στην 8 και ανέβηκε γρήγορα στο πρώτο σκούτερ που βρήκε για να επιτρέψει στο γκαράζ της ομάδας του!

 

Ο χρόνος περνούσε και στο τέλος έκανε μόλις 4 γύρους, καταφέρνοντας να ανέβει στην τέταρτη θέση της λίστας με τους χρόνους.

 

Στη δεύτερη σειρά μαζί του θα είναι ο Cal Crutchlow  αλλά κι ένας πολύ χαρούμενος Yonny Hernandez!

 

Ο Κολομβιανός άσος πήρε την 6η θέση που είναι μια από τις καλύτερές του στην κατηγορία (η καλύτερή του είναι η 5η πέρυσι στο Qatar/Sachsenring).

 

Τα αδέρφια Espargaro ακολουθούν στις θέσεις 7-8 με τον Pol να κερδίζει για 0,121δ τον Aleix.

 

Ο Iannone θα ξεκινούσε από την 9η θέση, αν δεν υπήρχε το περιστατικό με τον Lorenzo στον προηγούμενο αγώνα. Θα ξεκινήσει τελευταίος.

 

Ο δυνατός στο βρεγμένο Danilo Petrucci δεν βρήκε λύσεις και ήταν μόλις στη δέκατη θέση, μπροστά από τον Lorenzo!

 

Πολύ δύσκολες οι κατατακτήριες για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος θα ξεκινήσει στη χειρότερή του θέση στο grid εδώ και τρία χρόνια!

 

Ήταν το 2013 όταν - και πάλι στο Assen - ξεκινούσε τον αγώνα 12ος αλλά τότε δεν είχε πάρει καθόλου μέρος στις κατατακτήριες μιας και εγχειριζόταν στην κλείδα του στην Ισπανία!

 

Καταστροφικές ήταν οι κατατακτήριες και για τον Vinales που επίσης έπεσε στην πρώτη του έξοδο στην πίστα.

 

Ο Ισπανός θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 12η θέση που είναι με διαφορά η χειρότερή του για φέτος!

 

Συνεχίζοντας με τις αρνητικές εμφανίσεις, να σημειώσουμε ότι ο Dani Pedrosa - για πρώτη φορά φέτος - δεν κατάφερε να περάσει από τις ΚΑΤ1!

 

Μάλιστα ο Ισπανός μας γύρισε δέκα χρόνια πίσω, όταν στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία έπαιρνε την 16η θέση στο GP της Τουρκίας!

 

Αυτό είναι το χειρότερό του ξεκίνημα σε σχηματισμό εκκίνησης της μεγάλης κατηγορίας και από αυτή τη θέση θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα! 

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto3 ΚΑΤ: Όπως και πέρυσι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα