• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεργασία Zen One Racing με Motoway για την Benelli
H ZenOneRacing είναι ο επίσημος τεχνικός συνεργάτης της Motoway για τις μοτοσυκλέτες Benelli.
Νέα Αγοράς 23/06/2016 - 12:56

Δελτίο Τύπου


Συνεργασια Zen One Racing - Motoway 

 

Zen1one Racing

Λίγα λόγια για τη θρυλική εταιρεία Benelli:

 

Το 1911 στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Pesaro, έξι αποφασισμένα αδέλφια έστησαν τη δική τους επιχείρηση .Οι Giuseppe, Giovanni, Filippo, Francesco, Domenico και Antonio Benelli είχαν από κοινού έναν μοναδικό σκοπό: να κατασκευάσουν μοτοσυκλέτες. Οχτώ χρόνια µετά την ίδρυση της εταιρείας τους, το 1919, το πρώτο τους δημιούργημα είναι πλέον γεγονός: ένας δίχρονος κινητήρας 75cc.

 Δύο χρόνια μετά, το 1921, η Benelli κατασκευάζει την πρώτη της µοτοσυκλέτα, τη δίχρονη Velomotore 98cc.Το 1923 παρουσιάστηκε η 147 με την οποία ο Tonino Benelli ξεκίνησε νίκες στους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ο Giuseppe Benelli το 1926 είναι ο εμπνευστής ενός νέου μοντέλου με τετράχρονο αυτήν τη φορά κινητήρα 175cc, ίδια απόδοση (ή ίσως και ανώτερη) από μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού. Με αυτήν ο αδελφός του Tonino κέρδισε τέσσερα ιταλικά πρωταθλήματα.Το 1934 δύο νέα αγωνιστικά µοντέλα παρουσιάστηκαν, το 250 και το 500, ενώ το 1940 η Benelli έβγαλε στην παραγωγή μοτοσυκλέτα 500cc µε δευτερεύουσες βαλβίδες. Κατά τη διάρκεια του πολέμου οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Γερμανών κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του εργοστασίου που το 1945 απασχολούσε 800 άτομα, τα αδέλφια Benelli όμως δεν πτοήθηκαν. Το 1948 ανακοινώνουν την απόφασή τους να ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή μοτοσυκλετών.

 To 1972 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον Αργεντινό επιχειρηματία Alejandro De Tomaso. Ο καινούριος πλέον ιδιοκτήτης έδωσε το δικό του στίγμα, αφού επέκτεινε την γκάμα μοτοσυκλετών της Benelli παρουσιάζοντας πολυκύλινδρες μοτοσυκλέτες με κινητήρες διαφόρων κυβισμών, ενώ δημιούργησε παράλληλα σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το 1995 η εταιρεία εξαγοράζεται από το γκρουπ Merloni και η Benelli μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των  scooter  με το sport 491. Πολλά scooter project υλοποιήθηκαν, προτού ξεκινήσει και το λανσάρισμα των μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, για παράδειγμα το θρυλικό Tornado.

Μια δεκαετία μετά (το 2005), η Q.J. Group παίρνει τα ηνία. Μία εταιρεία τεραστίων διαστάσεων µε προσωπικό που φτάνει τις 14.000 υπαλλήλων και εγκαταστάσεις παραγωγής στο μέγεθος μιας μικρής πόλης δίνει άλλον αέρα στην ιστορική πλέον Benelli. Οι γραμμές παραγωγής παρέμειναν στην Ιταλία και στην παραδοσιακή έδρα της εταιρείας το Pesaro.

Σήμερα στην Ελλάδα:

Στην Ελλάδα, ξεκινάει η αντιπροσώπευση της Benelli από την Motoway και τον κ. Γ.Καμπράνη, και η συνεργασία με την ZenOneRacing που θα είναι ο επίσημος τεχνικός συνεργάτης της Motoway για τις μοτοσυκλέτες Benelli.

 

 Στην γκάμα της εταιρείας θα περιλαμβάνονται τα γνωστά μοντέλα BN250, BN302, BN600i καιBN600GT, που τα είδαμε στην μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας, στο MotoScooterFestival.Όλα τα μοντέλα, καθώς επίσης και τα Leoncino 500 και TRK 502 θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2016, με προδιαγραφές Euro4.

Zen One Racing

 

Επόμενο άρθρο »

ΝΕΟ PIAGGIO MEDLEY

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα κάθετη μονάδα BMW Motorrad

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα