• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Marquez απαντά: Rossi ή Lorenzo;
Ποιός είναι ο πιο δύσκολος μέσα στην πίστα;
Νέα 17/06/2016 - 11:52

Οι τρεις εβδομάδες διακοπής ανάμεσα στο GP της Καταλονίας και σ’ αυτό του Assen, έδωσαν την ευκαιρία στον Marc Marquez να κάνει μια αποτίμηση της μέχρι τώρα σεζόν.

 

Το πρόγραμμα του Ισπανού άσου της Repsol είναι πολυάσχολο, ωστόσο το επίσημο site του Πρωταθλήματος βρήκε την ευκαιρία να του κάνει μερικές ερωτήσεις.

 

Έχασες προσωρινά την 1η θέση στη βαθμολογία, αλλά την ξαναπήρες! Τι προτιμάς να είσαι; Ο κυνηγός ή ο κυνηγημένος;

Φυσικά και θέλεις να είσαι στην κορυφή, διότι έχεις μια διαφορά βαθμών από τους άλλους. Τώρα είναι 10 οι βαθμοί. Προτιμάς να είσαι μπροστά διότι αν κάνεις κάποιο λάθος, όπως έκανα στο Le Mans που έπεσα και πήρα τρεις μόνο βαθμούς, θα σου μειώσουν τη διαφορά και ίσως να σε περάσουν, αλλά θα είσαι κι εσύ εκεί. Αν όμως είσαι δεύτερος ή τρίτος, ξέρεις ότι δεν μπορείς να χάσεις, δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

 

10β μπροστά από τον Lorenzo! Πόσο εύθραυστο είναι αυτό το προβάδισμα;

Για μένα, ειλικρινά, αυτοί οι 10β είναι τίποτα! Και αυτό αν στον επόμενο αγώνα τερματίσω τρίτος και αυτός κερδίσει, η διαφορά θα είναι στον ένα βαθμό. Βέβαια οι 10β είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά είμαστε πολύ, πάρα πολύ κοντά. Και ο Valentino επίσης είναι μόνο 22β πίσω... μετά από εφτά αγώνες οι τρεις πρώτοι έχουμε διαφορά κάτω από 25β και αυτό σημαίνει ότι θα είναι δύσκολα μέχρι τέλους.

 

Rossi ή Lorenzo; Ποιός είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος στην πίστα;

Εξαρτάται. Στην ημέρα του ο Lorenzo είναι πολύ, πάρα πολύ γρήγορος. Είναι πιο δυνατός από τον Valentino. Για μένα ο Lorenzo είναι πιο γρήγορος στον ένα γύρο, από την άλλη όμως ο Valentino έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πως να εκμεταλλεύεται την κάθε περίσταση. Είναι δύσκολο να τον κερδίσεις όταν κάνει καλό αγώνα. Ακόμα κι όταν δεν είναι ο πιο γρήγορος αναβάτης το Σ/Κ, στον αγώνα είναι εκεί! Είναι πολύ σταθερός.

 

Σφίξατε τα χέρια στην Βαρκελώνη! Η έχθρα έλαβε και επίσημα τέλος;

Για μένα η αντιπαλότητα υπάρχει με όλους τους αναβάτες. Μέσα στην πίστα θέλεις να κερδίσεις τον ομόσταυλό σου, τους φίλους σου και τους άλλους. Όλοι πρέπει να έχουμε μια επαγγελματική σχέση, διότι όλοι μας παίρνουμε ρίσκα μέσα στην πίστα. Είχα ήδη πει - μετά την Valencia - ότι το χέρι μου είναι εδώ. Έφτασε αργά, αλλά έφτασε και αυτό είναι που έχει σημασία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

 

Έχεις κάνει και μερικούς γύρους στη νέα πίστα της Αυστρίας...

Θα ήθελα να ήταν με τη μοτοσυκλέτα του MotoGP, αλλά λόγω των κανονισμών δεν έχουμε αρκετές ημέρες για να κάνουμε προπόνηση εκεί. Όμως και αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι παρόμοιες και ήταν σημαντικό τεστ. Θα είμαστε εδώ και πάλι μετά από δυο μήνες, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες, αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζουμε την πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Χάνει το Assen ο Baz

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Θέλουμε περισσότερα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα