• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Ο Lorenzo κέρδισε τον Marquez!
19χιλ η διαφορά τους, πρόδωσε τον Rossi ο κινητήρας της Μ1
Νέα 22/05/2016 - 16:57

Ο Jorge Lorenzo κέρδισε έναν πολύ δυνατό και ωραίο αγώνα, κάνοντας τη διαφορά στο τέλος στη μάχη του με τον Marc Marquez.

 

Από την άλλη οι χιλιάδες οπαδοί του Valentino Rossi στην πίστα - και οι εκατομμύρια στις οθόνες τους - έβλεπαν τον Ιταλό να εγκαταλείπει από κινητήρα.

 

Ο Vale έκανε καλή εκκίνηση από την pole, αλλά το ίδιο έκανε και ο Lorenzo από την 5η θέση και πολύ γρήγορα τέθηκε επικεφαλής.

 

Οι δυο Μ1 ήταν μπροστά με τον Vale να πιέζει συνεχώς τον ομόσταυλό του, όμως ο αγώνας του δεν έμελε να κρατήσει πάνω από εννέα γύρους.

 

Στο τέλος του ένατου γύρου, προς μεγάλη απογοήτευση των χιλιάδων οπαδών του, ο κινητήρας του Rossi τον πρόδωσε και καπνοί άρχιζαν να βγαίνουν απ’ αυτόν.

 

Πολλά τα ερωτηματικά για μια μοτοσυκλέτα πάρα πολύ αξιόπιστη, αλλά να σου σπάνε δυο κινητήρες μέσα σε λιγότερο από πέντε ώρες, είναι πολύ...

 

Να θυμίσουμε ότι είχε σπάσει και ο κινητήρας του Jorge Lorenzo στο πρωινό ζέσταμα.

 

Η ατυχία του Rossi έδωσε ανάσες στον Lorenzo, με τον Marc Marquez να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

 

Ο Marquez - από τους ελάχιστους που επέλεξαν το μεσαίο μπροστινό - μείωνε συνεχώς τη διαφορά του από την Yamaha μπροστά.

 

Πιο πίσω ο Iannone - που έκανε καταστροφική εκκίνηση και είχε πέσει στη 19η θέση - ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Dovi!

 

Η μάχη των δυο Ducati δινόταν για την τρίτη θέση και πίσω από τους Lorenzo και Marquez.

 

Δυνατός στο δεύτερο μισό ο Dani Pedrosa, εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο λάθος του Dovi, ο οποίος άνοιξε τη γραμμή του και τέθηκε εκτός μάχης βάθρου.

 

Η Ducati τελικά πανηγύρισε το βάθρο, με τον Iannone να αντιστέκεται και να έχει απάντηση στα περάσματα που του έκανε ο Pedrosa!

 

Σε μια πίστα που δεν προσφέρεται και για πολλές προσπεράσεις, είδαμε έναν πολύ καλό αγώνα.

 

Ο Iannone έκανε το καλύτερό του πέρασμα - πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας - στον τελευταίο του γύρο, ενώ με 354,9χλμ/ώρα έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ τελικής για το Πρωτάθλημα, στην ίδια πίστα που το είχε καταφέρει και πέρυσι (350,8).

 

Lorenzo και Marquez, από τη στιγμή που ο δεύτερος τον έπιασε, έδιναν μάχες μέχρι και τον τελευταίο γύρο, μέχρι και την τελευταία στροφή!

 

Ο Marquez φάνηκε ότι θα κατάφερνε να έκλεβε τη νίκη από τον Lorenzo, όμως στη έξοδο της 15 (Bucine) ήταν μπροστά και ο Lorenzo με το slipstream τον κέρδισε.

 

Φυσικά σε αυτό ρόλο - και μεγάλο - έπαιξε η αδυναμία της Honda στην επιτάχυνση. Υπό διαφορετικές συνθήκες ο Ισπανός της Honda θα ήταν αυτός με τους 25β.

 

O Dovi ήταν πέμπτος, μπροστά από τον Vinales που έκανε εφιαλτική εκκίνηση από την πρώτη σειρά.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από δεύτερος που ξεκίνησε, έπεσε στους πρώτους γύρους στην 12η θέση, ενώ ο Aleix Espargaro ήταν τρίτος!

 

Πάντως ο νεαρός μελλοντικός ομόσταυλος του Rossi έδειξε στη συνέχεια δυνατό ρυθμό και σκαρφάλωσε πολλές θέσεις για να πάρει δέκα βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Πρωτιά για τον Περιστερά Junior

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto2: Σπριντ 10 γύρων!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα