• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Σε Γαλλικό έδαφος
Συνεχίζεται η «μάχη» της κατηγορίας
Νέα 05/05/2016 - 16:51

Στην Jerez ο Sam Lowes επικράτησε των Folger και Rins κι έχοντας δυνατό ρυθμό πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στα GP.

 

Βέβαια οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, καθώς ο Βρετανός άσος άρχισε σχεδόν αμέσως να στρέφει την προσοχή του στο Γύρο του Le Mans.

 

Όντας σε πολύ καλή κατάσταση, ο στόχος για τον αναβάτη του Gresini είναι να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην 1η θέση και να μεγαλώσει τη διαφορά των 10β.

 

Πάντως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον Lowes, ειδικά απέναντι στον Tom Luthi που έχει δυνατή παράδοση στη Γαλλία.

 

Το Le Mans είναι με διαφορά η καλύτερη πίστα για τον Luthi, όπου έχει πάρει τέσσερεις νίκες, τις δυο από αυτές το 2012 και το 2015 στην Moto2.

 

Ο Ελβετός είναι τέταρτος στη βαθμολογία και αναμφίβολα αποτελεί απειλή για τους τρεις αναβάτες μπροστά του, ενώ μπορεί να μπει και πάλι δυνατά στη μάχη του Τίτλου με μια ενδεχόμενη 5η νίκη του στη Γαλλία!

 

Απειλή έχει αποδείξει ότι είναι και ο Jonas Folger, ο οποίος από τότε που ανέβηκε στην Moto2 έχει ως καλύτερή του θέση στο Le Mans την 6η.

 

Ωστόσο η πίστα κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, μιας και εκεί κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο, το 2009 (2ος).

 

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Lowes αυτή τη στιγμή είναι ο Alex Rins, ο οποίος αν και στη Jerez δεν μπορούσε να κοντράρει τον Βρετανό, εν τούτοις πήρε μια καλή 3η θέση.

 

Στους πρώτους τέσσερεις Γύρους ο Rins έχει συγκεντρώσει 62β, 13 περισσότερους δηλαδή από τον αντίστοιχο χρονικό σημείο πέρυσι!

 

Όταν αγωνιζόταν στην Moto3, ο Rins ήταν ανελλιπώς στους τρεις νικητές, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο το 2012. 

 

Μετά από δυο βάθρα στους πρώτους τρεις αγώνες, ο Zarco δεν συνέχισε το ίδιο δυνατά στη συνέχεια, έχοντας ένα πολύ δύσκολο Σ/Κ στην Jerez.

 

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ανέβει στην 5η θέση και να προσθέσει 11 πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του, ωστόσο είναι βέβαιο ότι πρέπει να ανεβάσει γρήγορα και πάλι την απόδοσή του.

 

Ο συνήθως ήρεμος Γάλλος, ήταν εμφανώς εκνευρισμένος στην Ισπανία, θα έχει όμως την ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες στον εντός έδρας αγώνα του.

 

Πάντως στο Le Mans δεν έχει ιδιαίτερες επιτυχίες, με τη μοναδική φορά που ανέβηκε στο βάθρο της πατρίδας του να είναι πέρυσι, όταν κυριαρχούσε στην κατηγορία.

 

Ο Zarco είναι και ο μοναδικός Γάλλος αναβάτης της κατηγορίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο γι’ αυτόν το Le Mans είναι εντός έδρας αγώνας!

 

Και η Tech3 ανυπομονεί για το συγκεκριμένο GP, με τους αναβάτες της - Xavi Vierge και Isaac Vinales - να παλεύουν απέναντι στις κυρίαρχεςKalex.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Στόχος η σταθερότητα

« Προηγούμενο άρθρο

Το βάπτισμα του πυρός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα