• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η BMW M Division παρουσιάζει το BMW M Award 2016
Το πολυπόθητο βραβείο, για τον νικητή του τίτλου best qualifier, μια μοναδική BMW M2 Coupe.
Νέα 25/04/2016 - 01:57

Δελτίο Τύπου


Gran Premio Red Bull de España

Η BMW M Division παρουσιάζει το 2016 BMW M Award

Στο ισπανικό Grand Prix στη Jerez, η BMW M Division παρουσίασε το αυτοκίνητο του φετινού νικητή του πολυπόθητου βραβείου BMW M Award. Μια μοναδική BMW M2 Coupé.

Ως μακροχρόνιος εταίρος της Dorna Sports, διοργανωτή των MotoGP, η BMW M Division προσφέρει το βραβείο BMW M Award από το 2003. Στο τέλος της κάθε σεζόν, ο  best qualifier  (αναβάτης με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές) κερδίζει μια μοναδική ειδικά κατασκευασμένη BMW M. Η BMW παρουσίασε το αυτοκίνητο του νικητή για το 2016 στο ισπανικό Grand Prix στη Jerez la Frontera, τη νέα BMW M2 Coupé σε Long Beach Blue Metallic χρώμα.

Το 2016, η BMW M θα προσφέρει το βραβείο για 14η φορά. Ακριβώς όπως και το σύστημα βαθμών για τους αγώνες, οι αναβάτες σε κάθε αγώνα Grand Prix κερδίζουν βαθμούς σε σχέση με τις θέσεις τους στις κατατακτήριες. η pole position ανταμείβεται με 25 βαθμούς, η δεύτερη θέση στο grid κερδίζει 20 βαθμούς και η τρίτη θέση 16 βαθμούς – και συνεχίζει μέχρι τον 15ο που παίρνει 1 βαθμό. Ο αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος της σεζόν κερδίζει το βραβείο BMW M Award.

Ο Marc Márquez, ο Valentino Rossi και ο Casey Stoner είναι οι κάτοχοι ρεκόρ, με τρεις BMW M ο καθ ένας - με τον Márquez να είναι ο μόνος αναβάτης που έχει κερδίσει τρεις φορές στη σειρά. Ο συμπατριώτης του Jorge Lorenzo έχει κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο των κορυφαίων προκριματικόν δύο φορές μέχρι τώρα. Sete Gibernau και Nicky Hayden το έχουν κερδίσει από μία φορά.

Η κεντρική συμφωνία της εταιρικής σχέσης με την Dorna Sports είναι η παροχή του στόλου αυτοκινήτων από την BMW M. Το 2016 είναι η 18η σεζόν της BMW M ως «επίσημο αυτοκίνητο των MotoGP». Ο φετινός στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά έξι διαφορετικά μοντέλα BMW M και M Performance. Παράλληλα με τη νέα BMW M2 MotoGP σαν το κύριο αυτοκίνητο ασφαλείας, η BMW M4 Coupé με έγχυση νερού και η BMW M3 είναι επίσης αυτοκίνητα ασφαλείας. Η BMW X5 M και η BMW M550d xDrive Touring χρησιμοποιούνται στην πίστα, σαν αυτοκίνητα για άμεση ιατρική βοήθεια. Η BMW M Division παρέχει στον υπεύθυνο ασφαλείας της πίστας μια BMW M5. Δύο BMW S 1000 RR που η BMW Motorrad προσφέρει ως μοτοσυκλέτες ασφάλειας, συμπληρώνουν τον στόλο οχημάτων ασφάλειας του 2016.

Pau Serracanta, Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος στην Dorna Sports: «Κάθε σεζόν η οικογένεια του MotoGP περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που το αυτοκίνητο του νικητή για το βραβείο BMW M παρουσιάζεται στην Jerez. Η BMW M Division μας εκπλήσσει κάθε χρόνο με ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο. Με το νέο BMW M2 Coupé, έχει παρουσιάσει για άλλη μια φορά ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Είμαστε ευτυχείς που το βραβείο BMW M Award έχει γίνει μόνιμο προσάρτημα της σεζόν των MotoGP εδώ και τόσα πολλά χρόνια. "

Axel Mittler, επικεφαλής της συνεργασίας της BMW M Division μα τα MotoGP : Η νέα BMW M2 Coupé ικανοποιεί - αυτό το επιβεβαιώνει η απόλυτα θετική ανταπόκριση που λάβαμε από όλο τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το coupé σαν το αυτοκίνητο του νικητή του φετινού βραβείου BMW M Award. Μας κάνει περήφανους ότι το βραβείο BMW M Award έχει μια τέτοια μακρά παράδοση και είναι μέρος της επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Dorna Sports. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποιος θα είναι ο διεκδικητής για τον τίτλο του best qualifier σε αυτή την σεζόν. 

Επόμενο άρθρο »

Ο Ιαβέρης Junior επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez test: Oι τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα