• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SHOEI X-Spirit III DD-Bianca
Ένα προσωπικό κράνος στο MotoGP
Νέα Αγοράς 02/05/2016 - 22:48

Το νέο SHOEI X-Spirit III θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο προηγμένο κράνος του MotoGP και μαζί της παγκόσμιας αγοράς. Ενσωματώνει νέες ιδέες και τεχνολογίες που ανέπτυξε η Ιαπωνική εταιρία κρανών, μέσα από τους αγώνες και με τις υποδείξεις των καλύτερων οδηγών του κόσμου. Ένα τέτοιο άσπρο κράνος είχαμε στα χέρια του περιοδικού MOTOGP WORLD και αμέσως “έπεσε” η ιδέα της μετατροπής του σε ένα προσωπικό κράνος του Δημήτρη Διατσίδη που οδηγεί στις πίστες του MotoGP, μια BMW S1000RR.

H art director του περιοδικού Θέπη Καούρου ανέλαβε φυσικά το σχεδιασμό και επειδή το κράνος λέγεται Spirit και είναι και άσπρο, αποφάσισε ότι πρέπει ο σχεδιασμός να είναι spiritual! Οπότε έχει βάλει 4 διαφορετικά mandalas (τα γεωμετρικά κυκλικά σχέδια) και η Bianca (η συγκάτοικος του ΔΔ) μπήκε στο πίσω μέρος. Στα πλαϊνά έχει βάλει την Ελληνική σημαία. Το μπροστινό πάνω μέρος έβαλε speed rays από κόμικς, όπως και στα πλαϊνά με ανάλογες γραμμές.

Η κατασκευή ενός σχεδίου δεν είναι απλή και εύκολη υπόθεση και έτσι απευθυνθήκαμε στον πολυ-Πρωταθλητή Ελλάδας στο ΜΧ και πρόσφατα και στο Τράιαλ, τον Λευτέρη Καρέτσο, που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό με την LeKare designs. O Λευτέρης έκανε μια θαυμάσια δουλειά και οι άνθρωποι της SHOEI στην πίστα της Χερέθ εντυπωσιάστηκαν. Το κράνος φιλοξενήθηκε μαζί με τα κράνη όλων των οδηγών του Παγκοσμίου, στα ειδικά ράφια του σέρβις της εταιρίας και ταξιδεύει τώρα προς το Le Mans για τον επόμενο αγώνα. Αρκετοί οδηγοί που το είδαν, τους άρεσε το σχέδιο, όπως και το τελικό φινίρισμα που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τα δικά τους κράνη.

Επειδή κάποιοι φίλοι της σελίδας μας στο Facebook ρωτούν για το πως θα μπορούσαν να έχουν κάτι ανάλογο, το email της Θέπης είναι το thepieka@2delta.gr και στον Λευτέρη μπορούν να γράψουν μήνυμα στο λογαριασμό του στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100010601926410&sk=about

 

Επόμενο άρθρο »

EXTREME TRACKDAY 7&8 Μαΐου στις Σέρρες.

« Προηγούμενο άρθρο

Η Gas Gas παρουσιάζει τα μοντέλα του 2017

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα