• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ2016 F.Extreme: Ο Συνιώρης νικητής για 0.002''
Τρομερός συναγωνισμός
Νέα 17/04/2016 - 22:52

Φωτογραφίες: Ιωάννα & Γιώργος Φιωτάκης IGF Productions, Κυριάκος Αντωνίου

 

O Αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας Formula Extreme εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, με τους πολλούς θεατές (βλέπε φωτ πάρκινγκ!) που βρέθηκαν στην Τρίπολη να απολαμβάνουν έναν φοβερό συναγωνισμό που έκρινε την πρώτη θέση για 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη γραμμή του τερματισμού!

 

Ο Πρωταθλητής Χάρης Παρασκευόπουλος με την Yamaha R1 της ομάδας Wolf-Motul έστριψε πρώτος και έμεινε για 4γύρους μπροστά από τον Λευτέρη Πίππο με την Yamaha R1 που υποστηρίζει ο Σπηλιώτης.

 

Τους ακολούθησαν οι Βασίλης Ευθυμίου (MV Agusta), Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος (Yamaha R1), Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha R1) και ο Σάκης Συνιώρης (Ducati Panigale 1199) που από την pole position δεν είδε καλά το κόκκινο φως της εκκίνησης όταν έσβησε και έμεινε 6ος.

 

Από κει και πέρα ο 9 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας σημειώνοντας ταχύτερο γύρο στο 56.8'' έφτασε τους Παρασκευόπουλο και Πίππο και πέρασε στην πρώτη θέση, κάνοντας μάλιστα διαφορά 1.8'' στα μισά του αγώνα.

 

Ο Λευτέρης Πίππος αμέσως μετά άρχισε μια δυνατή αντεπίθεση για να δούμε όλοι μια σπουδαία μάχη για τους 7 τελευταίους γύρους από τους 28. Ο Πίππος έκανε προσπάθειες στα φρένα της τελευταίας στροφής Κ11 με τον Συνιώρη να αμύνεται αποτελεσματικά.

 

Στον τελευταίο γύρο ο Πίππος βούτηξε στην εσωτερική της 11, αλλά στην έξοδο αναγκαστικά άνοιξε λίγο τη γραμμή του και έτσι ο Συνιώρης ξαναπέρασε μπροστά και “έκοψε” το νήμα με διαφορά δυο χιλιοστά του δευτερολέπτου, στον πιο κοντινό τερματισμό των πολλών τελευταίων χρόνων!

 

Η κίνηση του Συνιώρη να αφήσει το αριστερό του χέρι από το τιμόνι και να κάνει νόημα στον Πίππο ότι του αρνείται τη νίκη, αλλά και το ότι δεν τον χαιρέτισε στο βάθρο των νικητών στην απονομή, δείχνει ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ τους, θυμίζοντας λίγο τη χειρονομία του Λορένθο στην Αργεντινή!

 

"Περίμενα ότι ο Λευτέρης θα προσπαθούσε να με περάσει από την εσωτερική στη τελευταία στροφή, αλλά ήξερα ότι θα έπρεπε μετά να ανοίξει τη γραμμή του και ήμουν προετοιμασμένος για την έξοδο της στροφής", είπε ο νικητής που είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

 

Πέρα από αυτήν τη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις ο Πρωταθλητής του 2015 Χάρης Παρασκευόπουλος που είχε εντυπωσιάσει στις Κατακτήριες, μετά τη μέση του αγώνα δεν κατάφερε να ακολουθήσει απόλυτα το ρυθμό των δύο και έμεινε τελικά 5'' πίσω στερώντας μας μια ακόμη πιο ωραία μάχη.

 

Αρκετά πιο πίσω ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος με την παλιότερη R1 έκανε μοναχικό αγώνα, ενώ πίσω του ο Ευθυμίου επικράτησε του Φώτη Τσαλίκη (Honda CBR1000RR) και του Μαρκεζίνη που οδηγεί επίσης παλιότερη R1.

 

O Μπεγνής ήταν τελικά 8ος και ο Πρώιος πήρε την 9η θέση, ενώ ο Σπηλιώτης δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό τους.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΟΑΜ, ο καρδιολόγος Διονύσης Αχτύπης (Yamaha R1) έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση με ταχύτερο γύρο στο 59.8'' μπροστά από τον Ανδρέα Ψυχογιό (Honda CBR1000RR) που έτρεξε ως προπόνηση για το Isle of Man! Άτυχος ο Γιάννης Ζεμπίλας που έπεσε στη μέση του αγώνα, ενώ είχε ήδη σημειώσει πολύ καλό χρόνο ταχύτερου γύρου.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας κατεβάστε το συνοδευτικό αρχείο με τα αποτελέσματα.

 

Επόμενο άρθρο »

YAMAHA YZF-R3 CHALLENGE

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Assen: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα