• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Argentina Moto3: Μάγεψε ο Pawi!
Από άλλον πλανήτη, πρώτος με τεράστια διαφορά!
Νέα 03/04/2016 - 22:13

Όλοι μιλούν για τον Khairul Idham Pawi, τον αναβάτη που με ονειρικό τρόπο κατάφερε μόλις στον τρίτο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να πάρει την παρθενική του νίκη!

 

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας ξεκίνησε με την Επιτροπή να τον χαρακτηρίζει βρεγμένο, αλλά μόνο ο Livio Loi τελικά πήρε θέση στο σχηματισμό με τα βρόχινα της Dunlop.

 

Όλοι οι υπόλοιποι επέλεξαν τα σλικ, με τον Pawi να κάνει μια απίστευτη εκκίνηση και συνεχώς να κατεβάζει χρόνους και να αφήνει με μεγάλη διαφορά πίσω του τον ανταγωνισμό!

 

Ο αναβάτης από την Μαλαισία είχε δείξει από το ζέσταμα εκπληκτική άνεση με τα βρόχινα της Dunlop, ωστόσο ήταν καταιγιστικός και με τα σλικ!

 

Σε μια πίστα που σταδιακά στέγνωνε, ο Pawi έκανε απίστευτους χρόνους μεγαλώνοντας συνεχώς τη διαφορά του από τους διώκτες του τερματίζοντας τελικά 26δ μπροστά από τον Navarro!

 

Στην αρχή μαζί του ήταν και ο Loi με τα βρόχινα, αλλά ούτε αυτός μπορούσε να μείνει κοντά στον Pawi, ο ρυθμός του οποίου ήταν απλά... απίστευτος!

 

Πίσω του έδιναν μάχη για τη δεύτερη θέση ο Jorge Navarro με έναν ακόμα οδηγό από την Μαλαισία και έναν ακόμα νεοφερμένο στην κατηγορία - όπως ο Pawi - τον Adam Norrodin!

 

Ο Norrodin μελετούσε τον Navarro και στον τελευταίο γύρο έκανε τις επιθέσεις του και προσπάθησε να πάρει τους 20β χωρίς να συμβιβαστεί στους 16β της τρίτης θέσης!

 

Το πάλεψε ο Norrodin, αλλά λίγα μέτρα πριν τερματίσει πάτησε σ’ ένα βρεγμένο κομμάτι και είχε ένα μικρό highside κι έπεσε! Σηκώθηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και έσπρωξε τη μοτοσυκλέτα του στα λίγα μέτρα που απέμεναν!

 

Ο κανονισμός επιτρέπει να τερματίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας αναβάτης κι έτσι ο απογοητευμένος Norrodin πήρε την 11η θέση.

 

Στο βάθρο τελικά ανέβηκε ο Brad Binder ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μαχόταν για την 4η θέση και στο τέλος εκμεταλλευόμενος την πτώση του Norrodin ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον Binder, μπροστά από τον Andrea Locatelli που πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία! Το ίδιο ισχύει και για τους δυο επόμενους αναβάτες.

 

Ο Joan Mir ήταν ο δεύτερος νεοφερμένος στην πρώτη πεντάδα και η τρίτη ΚΤΜ πίσω από τις δυο Honda στις πρώτες θέσεις. Οι McPhee, Martin - η καλύτερη Mahindra - Kornfeil και Antonelli έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Ο Loi - ο μόνος με βρόχινα - αναθάρρησε όταν στο ένα τρίτο περίπου του αγώνα άρχισε να κυματίζει η σημαία βροχής! Αυτή όμως ποτέ δεν ήρθε και ο Βέλγος δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε την 15η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Argentina MotoGP: Θρίαμβος Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Τα σενάρια για τον αγώνα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα