• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez Test
Δυνατός ανταγωνισμός, με τον Fenati 1ο!
Νέα 08/03/2016 - 15:55

Ο καιρός σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλός τις τρεις ημέρες παρουσίας των ομάδων της Moto3 (μαζί με αυτές της Moto2) στην πίστα της Jerez.

 

Εκεί, την Παρασκευή που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε το πρώτο επίσημο τεστ της κατηγορίας, με τον Romano Fenati να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο!

 

Την τελευταία ημέρα μόλις εννέα αναβάτες κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους, με τον εντυπωσιακό rookie Nicolo Bulega να κλέβει την παράσταση!

 

Το νέο πρόσωπο στην ομάδα του Valentino Rossi και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων (πρώην Moto3 της Ισπανίας) ήταν πρώτος με 1:46,539!

 

Την πρώτη θέση όμως στα συνδυασμένα αποτελέσματα πήρε ο ομόσταυλός του, Romano Fenati χάρη στο 1:46,445 που έκανε τη δεύτερη ημέρα.

 

Οι διαφορές των πρώτων ήταν πολύ μικρές, καταδεικνύοντας τα υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού που θα έχει και φέτος η κατηγορία.

 

Με τους πρώτους δέκα να καλύπτονται από διαφορά μικρότερη των έξι δεκάτων, ήταν ο Jorge Navarro αυτός που πήρε τη δεύτερη θέση στα συνδυασμένα.

 

Ο Ισπανός, με εντυπωσιακό τελείωμα της περσινής σεζόν που του χάρισε τον τίτλο του rookie της χρονιάς, ήταν η καλύτερη Honda μόλις 60χιλ πίσω από τον Fenati, ρίχνοντας το βάρος του κυρίως σε ρυθμό αγώνα.

 

Στις πρώτες δέκα θέσεις έχουμε τέσσερεις Honda έναντι πέντε KTM, με την τελευταία να προσπαθεί να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της κατηγορίας, έχοντας χάσει τον Τίτλο από τους Ιάπωνες το 2014 και το 2015.

 

Στην τέταρτη θέση έχουμε τον Nicolo Antonelli - ακόμα έναν αναβάτη από την Ακαδημία του Rossi στις πρώτες θέσεις - με τον Ιταλό να είναι ένας από τους πιο έμπειρους της κατηγορίας.

 

Την πεντάδα, πάντα στα συνδυασμένα αποτελέσματα, έκλεισε ο Brad Binder ο οποίος φέτος θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη στην Moto3, έχοντας φτάσει αρκετά κοντά στο να το πετύχει πέρυσι.

 

Η καλύτερη Mahindra ήταν αυτή του Jorge Martin στην ένατη θέση και μόλις 4 δέκατα από την κορυφή.

 

Ο Ισπανός ήταν μπροστά από τον Andrea Migno - και οι τρεις αναβάτες της VR46 στη δεκάδα - και πίσω από τους Bastianini, Joan Mir και Livio Loi.

 

Ο Bastianini αναμένεται και φέτος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, ενώ ο Mir ήταν ακόμα ένας rookie που εντυπωσίασε, καταφέρνοντας να πάρει την 3η θέση την τελευταία ημέρα και την 7η στα συνδυασμένα.

 

Ένα σημαντικό νέο που βγήκε από τις δοκιμές, ήταν το γεγονός ότι η Mahindra - και κατ’ επέκταση η Peugeot - δοκίμασαν αεροδυναμικά «φτεράκια» στις μοτοσυκλέτες τους.

 

Αυτή η τάση είναι δημοφιλής στη μεγάλη κατηγορία, ενώ για πρώτη φορά εισάγεται στην Moto3.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Νέο μαλακό μπροστά

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: «Βλέπει» βάθρο στο Qatar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα