• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kent: Ο δρόμος για το MotoGP
Περνά από μια επιτυχημένη παρουσία στην Moto2
Νέα 02/03/2016 - 14:32

Η περσινή σεζόν στην Moto3, τουλάχιστον το πρώτο μισό της, ήταν καταπληκτική για τον Danny Kent.

 

Ο Βρετανός, αν και τελικά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την Valencia, κατάφερε στο τέλος να πάρει τον Τίτλο του Πρωταθλητή.

 

Παρά το ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν «τσαλάκωσε» την εικόνα μιας πανίσχυρης παρουσίας μέχρι τότε, εν τούτοις το ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες ήταν έντονο για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

 

Ο Kent - ο πρώτος Βρετανός μετά τον Barry Sheene και το 1977 που παίρνει Παγκόσμιο Τίτλο - είχε την ευκαιρία να ανέβει κατευθείαν στο MotoGP.

 

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι Pramac Ducati, ο Aspar και η Avintia, ωστόσο ο Kent αποφάσισε στο τέλος να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack Miller.

 

Ο λόγος; «Το πλάνο μου είναι να κάνω μια σεζόν στην Moto2, να προσπαθήσω να είναι καταπληκτική και να κάνω ό,τι έκανε πέρυσι ο Rins. Μετά ελπίζω ότι θα ανοίξει μια καλή θέση το 2017 στη μεγάλη κατηγορία».

 

Ο Kent είχε μια κάτω του μετρίου παρουσία στην Moto2 το 2013, ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

 

Ο Βρετανός θα είναι στη μεσαία κατηγορία με την ομάδα που πέρυσι πήρε τον Τίτλο στην Moto3, ενώ θα έχει και την ανταγωνιστική Kalex στη διάθεσή του.

 

«Όλα είναι καλύτερα, με πολλά θετικά και κανένα αρνητικό. Είμαι ανακουφισμένος διότι ήδη από τα τεστ ήμουν δυο δευτερόλεπτα πιο γρήγορος στην Jerez απ’ ό,τι είχα καταφέρει το 2013 στην ίδια πίστα».

 

«Η ομάδα (σ.σ. Leopard Racing που επιστρέφει στην Moto2) έχει εμπειρία από την κατηγορία έχοντας πάρει τον Τίτλο το 2011 με τον Bradl».

 

«Τους έχω εμπιστοσύνη, όπως και στον αρχιμηχανικό μου (σ.σ. Peter Bom) που είναι πολύ έμπειρος κι έτσι θα τον ακούω. Ελπίζω ότι θα στο τέλος θα καταφέρουμε να είμαστε στο γκρουπ των πρώτων στη βαθμολογία».

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Ο Rins για το 2016

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα