• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
1ο επίσημο τεστ Moto2-3
Στην πίστα της Jerez 2 έως 4 Μαρτίου
Νέα 01/03/2016 - 15:01

Μπορεί να έγιναν πολλά τεστ το προηγούμενο διάστημα για τις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών, ωστόσο όλα ήταν ιδιωτικά.

 

Έτσι, το πρώτο επίσημο τεστ των κατηγοριών Moto2 και Moto3 θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Μαρτίου (μαζί με το τεστ των μεγάλων στο Qatar) στην Jerez.

 

Εκεί οι ομάδες και οι αναβάτες θα κριθούν απέναντι στον ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστεί ότι στην Moto2 όλοι οι κινητήρες θα είναι ίδιων προδιαγραφών.

 

Από τα διάφορα τεστ μέχρι στιγμής, ο Johann Zarco δείχνει έτοιμος να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο στην Moto2, με τον Sam Lowes να διεκδικεί κι αυτός τον Τίτλο.

 

Ο Lowes, όπως άλλωστε και ο Takaaki Nakagami, έκαναν χρόνο κάτω από τον αντίστοιχο της pole position σε πρόσφατο τεστ της Jerez.

 

Ακόμα ένας διεκδικητής είναι και ο Alex Rins, ο οποίος ανυπομονεί ν’ ανέβει στην Kalex του για τις τρεις ημέρες των δοκιμών στην πατρίδα του.

 

Από την πλευρά του - και μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του - ο Alex Marquez σκοπεύει να είναι στις δοκιμές της Jerez.

 

Στην Moto2 και φέτος θα κυριαρχούν οι Kalex (26 μοτοσυκλέτες στο grid), που έχουν τον Τίτλο τα περασμένα χρόνια με τους Bradl, P.Espargaro, Rabat και Zarco.

 

Και φέτος θα υπάρχουν τρεις Speed Up ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με τον Simone Corsi - στη θέση του Lowes - να ξεχωρίζει με δυνατή παρουσία στην Jerez (1ος) δείχνοντας ήδη πιο δυνατός από πέρυσι.

 

Εν τω μεταξύ άλλος ένας κατασκευαστής θα παλέψει για διακρίσεις στη δύσκολη κατηγορία, με την Tech 3 να κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα με δυο rookies, τους Xavi Vierge και Isaac Vinales.

 

Στην Moto3, με τους Kent και Oliveira πλέον στη μεσαία κατηγορία, πολλοί νέοι αναβάτες (και παλιοί) θα κυνηγήσουν τη δόξα φέτος.

 

Φέτος θα έχουμε 10 νέους αναβάτες στην κατηγορία, ενώ τα νέα που ξεχωρίζουν είναι η αλλαγή από Honda σε KTM της Leopard Racing, που θέλει να πάρει και φέτος τον Τίτλο.

 

Επιπρόσθετα είχαμε και την αλλαγή από ΚΤΜ σε Honda της Drive M7.

 

Το τεστ της Jerez θα είναι και το πρώτο επίσημο της καινούργια μοτοσυκλέτας της Mahindra, της MGP30, αλλά και των Peugeot μοτοσυκλετών της Saxoprint RTG.

 

Στην ουσία, οι τελευταίες θα είναι μοτοσυκλέτες της Mahindra με σήμα της Peugeot, απόρροια της μεταξύ τους συνεργασία, μια παρόμοια περίπτωση με τις KTM και τις Husqvarna.

 

Από τα πρόσφατα τεστ έχουν ξεχωρίσει οι Brad Binder και ο Romano Fenati (και οι δυο τους βετεράνοι πια στην κατηγορία), όπως και ο Jorge Navarro.

 

Οι δοκιμές ξεκινούν το πρωί και οι αναβάτες των κατηγοριών θα μπαίνουν εναλλάξ στην πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Θα περιμένω την Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Guintoli: Δεν το περιμέναμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα