• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση 2015: Pol Espargaro
Αξιολογώντας τους δέκα καλύτερους
Νέα 07/01/2016 - 12:34

Ο Pol Espargaro έφτασε στην Yamaha με μεγάλες βλέψεις και τους ανθρώπους των μπλε να πιστεύουν πάρα πολύ σ’ αυτόν.

 

Άλλωστε ο Ισπανός άσος είχε απευθείας συμβόλαιο με το εργοστάσιο, ενώ και σε περίπτωση που δεν ανανέωνε πέρυσι είτε ο Lorenzo, είτε ο Valentino, είχε τον πρώτο λόγο για να γίνει εργοστασιακός.

 

Όλα αυτά με βάσει την εικόνα του 2014, όταν ως rookie στη μεγάλη κατηγορία εντυπωσίαζε και πολλοί πίστευαν ότι με την εμπειρία ενός έτους στην πλάτη του, θα ήταν ακόμα καλύτερος το 2015.

 

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο Pol Espargaro. Από τις πρώτες του επαφές με την Μ1 στην ομάδα της Tech3 αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν αντιληφθεί ότι η προσέγγισή του με τη μοτοσυκλέτα δεν ήταν η σωστή.

 

Η Μ1 με τα ελαστικά της Bridgestone θέλει το «βουτυρένιο» στυλ του Lorenzo για να αναδείξει τις αρετές της στην πίστα και όχι να παλεύεις και να πιέζεις για να πάρεις το 110% από αυτήν.

 

Ενθουσιασμένος από το 2014, ο Pol Espargaro πίεζε δυνατά τη μοτοσυκλέτα του για να πάρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Το 2015 αποτελεί παρελθόν και μια χρονιά πολύ μέτρια για τον Espargaro, ο οποίος όμως είναι νέος και τη νέα σεζόν δεν θα έχει τα ελαστικά της Bridgestone, αλλά αυτά της Michelin.

 

Ο Ισπανός ήταν πολύ χαρούμενος από τις πρώτες του επαφές με τα ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή, καθώς φαίνεται ότι με αυτά η Μ1 μπορεί να οδηγηθεί διαφορετικά.

 

Να σημειώσουμε όμως ότι ήταν γρήγορος στην Valencia χωρίς να έχει στη μοτοσυκλέτα του τα καινούργια ηλεκτρονικά που όλοι θα χρησιμοποιούν τη νέα σεζόν.

 

Αυτό αποτελεί ένα ερωτηματικό για τον Ισπανό που περιμένουμε να δούμε αν η εμπιστοσύνη που φαίνεται να έχει στα Michelin, θα του δώσει τα παραπάνω δέκατα που χρειάζεται για να παλεύει με το μπροστινό γκρουπ.

 

Τελική βαθμολογία: 6/10

Επόμενο άρθρο »

Οριστικοποιήθηκαν οι παραχωρήσεις για το ‘16

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Dakar Ειδική 4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα