• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI Vs LORENZO: Δηλώσεις που βάζουν φιτιλιές...
Εκατέρωθεν δηλώσεις που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη...
Νέα 22/07/2009 - 09:25
Υπάρχουν οι δηλώσεις που γίνονται απλά για ...γίνονται, αδιάφορες, χωρίς ουσία και αυτές που βάζουν φιτιλιές και που έχουν ξεκάθαρο στόχο και σκοπό.

Μετά το Sachsenring Jorge Lorenzo και Valentino Rossi έβγαλαν τα ...εσώψυχά τους μιλώντας σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς της πατρίδας τους.

Το ότι οι σχέσεις τους δεν είναι όσο καλές δείχνουν έχει αρχίσει πλέον να γίνεται αντιληπτό από τις αντιδράσεις και τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων.

Απλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν σιγά σιγά να δημοσιοποιούν τις απόψεις που έχει ο ένας για τον άλλο και αυτό δίνει μια άλλη διάσταση στη μάχη τους για τον τίτλο. Γιατί καλώς ή κακώς το παρασκήνιο και οι δηλώσεις αποτελούν το αλατοπίπερο του Πρωταθλήματος.

Την αρχή έκανε ο Ισπανός που κατηγόρησε τη Yamaha ότι παρέχει καλύτερο εξοπλισμό στον Ιταλό πολυπρωταθλητή απ' ότι σε εκείνον και πως ο Rossi είναι ο ευνοούμενος της εταιρίας.

«Για να είμαι ειλικρινής ο Rossi δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των σκέψεών μου. Τον σέβομαι πολύ γιατί είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία. Μπορεί στα Μέσα να περνάμε μια εικόνα καλή, αλλά δεν είμαστε φίλοι. Είναι φυσιολογικό η Yamaha όταν έχει κάποια νέα εξαρτήματα να τα δίνει πρώτα σε αυτόν. Δεν τα δίνει σε μένα γιατί η μοτοσυκλέτα είναι ήδη ανταγωνιστική και μου δίνει τη δυνατότητα να νικάω», δήλωσε ο 22χρονος οδηγός από τη Mallorca και πρόσθεσε: «Ο κόσμος, οι φίλοι των MotoGP βλέπουν τον Rossi ως Θεό και αυτό είναι κατανοητό γιατί είναι ένας ξεχωριστός οδηγός. Από την άλλη, για μένα δεν είναι ούτε αήττητος, ούτε Θεός. Ξέρω καλά ότι για να τον νικήσω πρέπει να δουλέψω σκληρά, να μείνω ήρεμος και να έχω καθαρό μυαλό».

«Δεν είναι αλήθεια, οι μοτοσυκλέτες μας είναι ισάξιες», απάντησε ο 30χρονος Ιταλός και πέρασε στην αντεπίθεση: «Ο Jorge πρέπει να καταλάβει ότι η σχέση μου με τη Yamaha είναι ιδιαίτερη. Όταν ήρθα εδώ η μοτοσυκλέτα ήταν σκα#$% και μετά τα κατακτήσαμε όλα! Δεν μπορεί να πιστεύει ότι μέσα σε δύο χρόνια επειδή παίρνει νίκες έχει γίνει το ίδιο σημαντικός όσο ο Valentino! Ίσως είναι λίγο αλαζόνας».

Πολλοί θεωρούν πως οι νίκες του οχτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε Catalunya και Sachsenring και ο τρόπος που αυτές ήρθαν (χρειάστηκε στο τέλος να περάσει τον Lorenzo), επηρεάζουν την ψυχολογία του νεαρού Ισπανού.

«Δεν νομίζω. Είναι νέος και στον επόμενο αγώνα στο Donington θα είναι πάλι εκεί έτοιμος να παλέψει για τη νίκη», λέει ο Rossi που πάντως δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και ως μετρ της ψυχολογίας που είναι προσθέτει: «Εξάλλου βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση. Μπορεί πάντα να λέει ότι έχασε από τον Valentino... τον μεγαλύτερο αναβάτη στην ιστορία... ότι είναι μόλις 22 χρόνων...».

Ερωτηθείς τέλος για το αν τελικά ο Lorenzo θα πάει στη Honda, o Rossi απάντησε: «Δεν ξέρω. Ό,τι κι αν αποφασίσει, όπου κι αν πάει παραμένει ένας μεγάλος αναβάτης. Στη Yamaha όμως μένω σίγουρα εγώ...».

Επόμενο άρθρο »

STONER: Η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, ανεβάζει και την αυτοπεποίθησή του!

« Προηγούμενο άρθρο

DONINGTON PARK: Τι έγινε στον αγώνα του 2008;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα