• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Όλα ξεκίνησαν από το DONINGTON
Στο Donington το 2000 είχε την πρώτη του επαφή με sport μοτοσυκλέτα, ενώ την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...
Νέα 21/07/2009 - 08:40
To Donington Park είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αγωνιστική καριέρα του Casey Stoner.

Σε ηλικία 14 χρόνων και αφού είχε ήδη μια εντυπωσιακή καριέρα στους αγώνες dirt track κατακτώντας συνολικά 41 τίτλους Αυστραλίας και πάνω από 70 τοπικούς, οι γονείς του έκριναν ότι είχε φτάσει η ώρα για το επόμενο βήμα.

Αφού πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν μετακόμισαν στην Αγγλία, καθώς εκεί ο 14χρονος τότε Casey είχε τη δυνατότητα να βγάλει αγωνιστική άδεια οδήγησης κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στην Αυστραλία.

«Το πρόβλημα ήταν ότι ήταν πολύ μικρός για να ξεκινήσει τους αγώνες ταχύτητας στην Αυστραλία και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην Αγγλία όπου εκεί μπορούσε να ξεκινήσει την αγωνιστική οδήγηση», εξηγεί ο πατέρας του Colin ο οποίος εκτελεί και χρέη μάνατζερ.

«Την πρώτη του βόλτα με αγωνιστική μοτοσυκλέτα δρόμου την έκανε στο Donington Park το 2000, ενώ τον πρώτο του αγώνα πολύ κοντά στην πίστα, στο Mallory Park. Εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην κατηγορία Aprilia Superteens ενώ την επόμενη πήρε μέρος τόσο στο Ισπανικό όσο και στο Βρετανικό Πρωτάθλημα των 125cc», θυμάται ο Colin Stoner.

Το 2001 ο νεαρός αναβάτης έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP συμμετέχοντας ως wild card στον αγώνα των 125cc που έγινε στο Donington Park.

«Πάντα διασκεδάζω όταν επιστρέφω στην Αγγλία, γιατί εκεί ξεκίνησαν όλα. Έχω και αρκετούς φίλους αλλά και εξαιρετικές αναμνήσεις», λέει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 που τα τελευταία χρόνια φεύγει νικητής από το Donington.

To 2006, στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση οδηγώντας την RC211V της LCR Honda, ενώ την επόμενη χρονιά (2007) έχοντας περάσει πλέον στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, έφυγε νικητής από το Donington βάζοντας πλώρη για τίτλο. Η εμφάνισή του ήταν επιβλητική καθώς ο δεύτερος Colin Εdwards τερμάτισε 11,7 δευτερόλεπτα πίσω του.

Και πέρσι όμως ο Stoner έκανε επίδειξη δύναμης παίρνοντας τη νίκη με 5,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον μετέπειτα Πρωταθλητή, Valentino Rossi.

Επόμενο άρθρο »

To τελευταίο... τανγκό στο DONINGTON PARK

« Προηγούμενο άρθρο

DONINGTON PARK: Ο ROSSI θυμάται την πρώτη του φορά...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα