• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιπλέον δοκιμές τον Δεκέμβριο!
Για να προετοιμαστεί καλύτερα η Michelin
Νέα 10/12/2015 - 12:29

Εντείνει την προετοιμασία της για το 2016 η Michelin, προγραμματίζοντας επιπλέον δοκιμές για τον Δεκέμβριο.

 

Ο Γάλλος κατασκευαστής - σύμφωνα με το «αδελφό» gpone.com - θα κάνει ένα διήμερο τεστ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στην Jerez.

 

Εκεί, σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα μπορούν να δοκιμάσουν ένα νέο μπροστινό.

 

Τρεις κατασκευαστές, μέχρι στιγμής, θα δώσουν το παρόν στο τεστ: η Ducati, η Honda και η Aprilia. Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου θα στείλουν στην Ισπανία τους δοκιμαστές τους.

 

Φυσικά μιας και είμαστε στην περίοδο απαγόρευσης δοκιμών για οποιονδήποτε αναβάτη είναι μόνιμος συμμετέχων στο MotoGP, μόνο οι δοκιμαστές μπορούν να πάρουν μέρος στο τεστ.

 

Έτσι, για λογαριασμό της Ducati θα είναι ο Michele Pirro (όχι ο Stoner), για την Aprilia o Mike di Meglio, ενώ η Honda θα στείλει και τον Aoyama αλλά και τον Takahashi.

 

Ο βασικός στόχος είναι να δοκιμαστεί το μπροστινό σε χαμηλές θερμοκρασίες, εκεί δηλαδή που «πονάει» περισσότερο για την ώρα η Michelin.

 

Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα χειμερινά τεστ που έπονται και κυρίως για το Qatar, όπου τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει πολύ στην έρημο.

 

Φυσικά αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία και για τα εργοστάσια να κατανοήσουν ακόμα περισσότερο το μπροστινό της Michelin.

 

Άλλωστε, ήταν φανερό ότι δύσκολα έβρισκαν το όριό του και αυτό οδηγούσε σε αρκετές πτώσεις τους αναβάτες τους στα προηγούμενα τεστ.

Επόμενο άρθρο »

Πωλείται η Ducati;

« Προηγούμενο άρθρο

Βίον Ανθόσπαρτον!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα