• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test: Ημέρα 1
Ο Marquez 1ος, το τεστ ολοκληρώνεται αύριο
Νέα 10/11/2015 - 23:34

Μόλις δυο ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Valencia, οι ομάδες και οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας βρέθηκαν για το επίσημο τεστ του 2016 στην ίδια πίστα.

 

Τη νέα σεζόν έχουμε έναν μόνο νεοφερμένο στην κατηγορία, τον Tito Rabat, αλλά και αρκετές μετακινήσεις αναβατών σε άλλες ομάδες.

 

Φυσικά άρχισαν να επιβάλλονται σιγά-σιγά και οι καινούργιοι εξισορροπητικοί κανονισμού της νέας σεζόν.

 

Έτσι είχαμε το ενιαίο τα ελαστικά της Michelin, τις 17αρες ζάντες, αλλά και τις κατά ένα κιλό ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες των 157 κιλών.

 

Στους χρόνους ο Marc Marquez πήρε την πρώτη θέση με 1:31,551. Το πρωί είχε τη μοτοσυκλέτα του ’15 με τα ελαστικά της Michelin, ενώ το απόγευμα μπήκε στην πίστα με την RC213V του ’16.

 

Ο Ισπανός ήταν πολύ κοντά στον ταχύτερο γύρο που έκανε στον αγώνα (1:31,455) παρά την πτώση που είχε στην αρχή στην 3 από μπροστινό.

 

Ο Dani Pedrosa πήρε την τρίτη θέση, δοκιμάζοντας και αυτός τη μοτοσυκλέτα του ’16 το απόγευμα, αν και τον καλύτερό του χρόνο τον έγραψε με αυτή του ’15.

 

Ο Andrea Iannone πλησίασε το χρόνο του Marquez στα 88 χιλιοστά, αν και αυτός έπεσε και μάλιστα δυο φορές στην 3!

 

Σύμφωνα με το επίσημο site οι αναβάτες των κόκκινων χρησιμοποίησαν και το νέο software, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη Sepang για να πάρουν στα χέρια τους τη GP16.

 

Ο Rookie της σεζόν Maverick Vinales πήρε την τέταρτη θέση, ολοκληρώνοντας την ημέρα πάνω από δυο δέκατα πιο γρήγορος από τον Aleix Espargaro.

 

Το δίδυμο της Suzuki έριξε το βάρος στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας με τα νέα ελαστικά. Εντυπωσιακός ήταν ο Vinales, που κατάφερε να ρίξει τον καλύτερο χρόνο που πέτυχε στον αγώνα για πάνω από μισό δευτερόλεπτο!

 

Οι δοκιμαστές της ομάδας, Takuya Tsuda και Nobuatsu Aoki επιφορτίστηκαν με τη δοκιμή του ενιαίου software.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo τερμάτισε 0,216δ πίσω από τον Marquez στην πέμπτη θέση.

 

Ο Rossi έκλεισε την ημέρα στη 12η θέση. Το πρωί και οι δυο τους βγήκαν στην πίστα με το μοντέλο του ’15, προτού περάσουν το απόγευμα στη μοτοσυκλέτα του ’16 με την οποία έκαναν και τους καλούς τους χρόνους.

 

Ο Crutchlow ξεπέρασε γρήγορα μια πτώση στην 5 και ανέβηκε στην πολύ καλή έκτη θέση, όντας τρία δέκατα πιο γρήγορος απ’ ότι στον αγώνα ενώ δοκίμαζε και φρένα της Nissin!

 

Το δίδυμο της Monster Tech 3 πήραν την έβδομη και όγδοη θέση με τον Pol Espargaro πιο γρήγορο για 60χιλ. παρά την πτώση που είχε και αυτός στην 1.

 

Ο Redding πήρε την πρώτη γεύση της GP15, κάνοντας το ντεμπούτο του στο γκαράζ της Pramac Racing.

 

Πολύ ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα για τον Βρετανό, ο οποίος έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην 11η θέση, βελτιώνοντας τον καλύτερό του χρόνο από τον αγώνα πάνω από μισό δευτερόλεπτο!

 

Παράλληλα ήταν περίπου δυο δέκατα πιο γρήγορος από το νέο του ομόσταυλο, τον Danilo Petrucci.

 

Η Avintia είχε στη διάθεσή της τις GP14,2 και ο πρωταθλητής της OPEN κατηγορίας Hector Barbera πήρε την 14η θέση, με τον Loris Baz - το καινούργιο πρόσωπο στην ομάδα - να είναι 18ος.

 

Ο Miller, στην πρώτη του παρουσία στο γκαράζ της Marc VDS, ολοκλήρωσε στην 15η θέση, αλλά εντυπωσίασε κατεβάζοντας κατά ένα δευτερόλεπτο περίπου τον καλύτερό του χρόνο της Κυριακής!
 

Μαζί του στο γκαράζ της ομάδας ο Tito Rabat, ο οποίος έδειξε και πάλι το πολύ εργατικό του πρόσωπο κάνοντας 84 γύρους στο σύνολο σήμερα! 17 περισσότερους από κάθε άλλον! Πήρε την 16η θέση.

 

Στην Aprilia επέλεξαν να βγουν στην πίστα μόνο με τη μοτοσυκλέτα του ’15 για να δουλέψουν πάνω στα ελαστικά και στο software.

 

Η ομάδα του Aspar θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες της Ducati τη νέα σεζόν.

 

Έτσι, τόσο ο Eugene Laverty (21ος) όσο και ο Yonny Hernandez (18ος) πήραν στα χέρια τους τις GP14,2 κατεβάζοντας τους χρόνους τους σε σχέση με τον αγώνα.

 

Οι ομάδες και οι αναβάτες θα παραμείνουν για μια ακόμη ημέρα στην Ισπανική πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πισωγύρισμα με τα ηλεκτρονικά!

« Προηγούμενο άρθρο

Το ντεμπούτο της GP16 το Φεβρουάριο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα