• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Ο Τίτλος στον Lorenzo, το πάλεψε ο Rossi
Φινάλε με 5ο Τίτλο για τον Lorenzo, χαρμολύπη για Vale
Νέα 08/11/2015 - 17:36

Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε τη σεζόν κάνοντας έναν από τους χαρακτηριστικούς του αγώνες, οδηγώντας από την αρχή μέχρι το τέλος την κούρσα.

 

Με την 1η θέση και τους 25β που πήρε ο Ισπανός, ανέτρεψε την εις βάρους θέση στη βαθμολογία και πανηγύρισε τον τρίτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Jorge ήταν πάρα πολύ συγκινημένος στο τέλος και χαμογελούσε διάπλατα για τον πέμπτο Τίτλο της καριέρας του.

 

Όπως εξήγησε στις δηλώσεις του, ο αγώνας μόνο εύκολος δεν ήταν σήμερα. Ο Lorenzo πίεζε από την αρχή στο 100%, αδιαφορώντας ακόμα και για τις ταμπέλες που του έβγαζε η ομάδα!

 

Η μοτοσυκλέτα και ο ίδιος ήταν στο όριο και κατάφερε στο τέλος να πάρει τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του!

 

Ήταν μια άξια νίκη για τον Lorenzo, ο οποίος έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές φέτος ότι στο στεγνό δεν έχει αντίπαλο.

 

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ο Marquez μπόρεσε να μείνει πολύ κοντά στον συμπατριώτη του από την αρχή.

 

Ο 22χρονος ήταν πάντα με μικρή διαφορά πίσω από τον Ισπανό, οδηγώντας και αυτός - σύμφωνα με τις δηλώσεις του - στο όριο.

 

Τον Marquez ακολουθούσε ο Dani Pedrosa, ενώ πιο πίσω ο γενναίος Valentino Rossi έκανε την εκκίνηση της ζωής του!

 

Ήταν πραγματικά με διαφορά με τρομακτική εκκίνηση για τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος από 25ος κέρδισε πολύ γρήγορα δέκα θέσεις!

 

Ο τρόπος που έφυγε από την εκκίνηση μοιάζει εξωπραγματικός, ειδικά μάλιστα αν τον συγκρίνουμε με την εκκίνηση της εργοστασιακής Honda του Crutchlow.

 

Ο Βρετανός αντιμετώπισε προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του κι έτσι αλλάζοντας στη δεύτερη θα ξεκινούσε αυτός τελευταίος και όχι ο Rossi.

 

Ο Vale έκανε αυτό που χρειαζόταν και ακόμα παραπάνω, καθώς η τέταρτη θέση στην οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα είναι εκπληκτική!

 

Επιλέγοντας τη μεσαία γόμα, ο Ιταλός άσος ακολούθησε τη στρατηγική του και πολύ γρήγορα ανέβαινε θέσεις.

 

Όταν έφτασε τέταρτος, είχε πάρει ό,τι ήταν να πάρει από το ελαστικό του, ενώ είχε χρησιμοποιήσει και όλη του σχεδόν την ενέργεια.

 

Από εκεί και πέρα θα περίμενε τον αγώνα των δυο Honda μπροστά.

 

Τόσο ο Marquez, όσο και ο Pedrosa δεν είχαν αφήσει τον Lorenzo να τους ξεφύγει πολύ.

 

Ακόμα κι ο Dani, ο οποίος δεν είχε καλή αίσθηση στην αρχή του αγώνα, κατάφερε στο τέλος να καλύψει τη μεγάλη διαφορά που είχε από τον Ισπανό.

 

Ο Pedrosa ετοίμαζε τη μεγάλη του επίθεση για την τρίτη του φετινή νίκη και με πολύ καλύτερο ρυθμό από τον Marc και τον Lorenzo στο τέλος, έκανε την κίνησή του!

 

Στον 27ο και 28ο γύρο (από τους 30) ο Dani έκανε καταπληκτικούς χρόνους, έχοντας φυλάξει λάστιχο για την τελευταία του επίθεση στο τέλος.

 

Το έκανε και μάλιστα πέρασε τον Marc Marquez, ο οποίος όμως είχε τις δυνάμεις να «απαντήσει» στον ομόσταυλό του!

 

Ήταν η στιγμή που αυτή η μικρή μάχη έδωσε έναν αέρα μερικών δεκάτων στον Lorenzo, ο οποίος κατάφερε στο τέλος να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού.

 

Ο Marquez από την άλλη ήταν συνεχώς στον πίσω τροχό του Lorenzo, χωρίς όμως να επιχειρήσει κάποια προσπέραση.

 

Όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, οδηγούσε πέρα από το όριο από την αρχή του αγώνα για να μπορεί να είναι κοντά στον Lorenzo.

 

Η στρατηγική του ήταν να επιτεθεί στον συμπατριώτη του στους δυο τελευταίους γύρους, αλλά τότε του έκανε την επίθεση ο Dani!

 

Ο Marquez, αφού πήρε τη δεύτερη θέση από τον Pedrosa (έχοντας χάσει χρόνο εν τω μεταξύ) κυνήγησε μέχρι την τελευταία στροφή τον Jorge.

 

Εκεί, όπως είπε, είδε ότι ήταν ήδη οριακά και θα έχανε το μπροστινό αν επιχειρούσε κάτι κι έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.

 

Πίσω από τον Valentino - έξω από το γκαράζ του οποίου είχε μαζευτεί δεκάδες κόσμος - ο Pol Espargaro έκανε πολύ καλό αγώνα και πήρε την 5η θέση.

 

Όχι μόνο ισοφάρισε την καλύτερή του φετινή επίδοση, αλλά κατάφερε να κλείσει τη σεζόν μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Smith πάντως πέτυχε το στόχο του και ανακηρύχθηκε η καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα του 2015.

 

Θα μπορούσε μ’ ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα να εκμεταλλευτεί την πτώση (την 1η από δικό του λάθος) του Iannone και να πάρει αυτός την 4η θέση στη βαθμολογία.

 

Μετά την πτώση αυτή, η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso στην έβδομη θέση.

 

Στη δεκάδα ήταν και οι Aleix Espargaro, Cal Crutchlow - επίσης καταπληκτικός αν και ξεκίνησε τελευταίος - και ο Danilo Petrucci.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Ο Oliveira τη νίκη, ο Kent τον Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Ο Rossi μπορεί να το πάρει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα