• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Pole με φοβερό χρόνο ο Lorenzo!
Πήρε την 1η του pole στη Valencia με νέο απόλυτο χρόνο!
Νέα 07/11/2015 - 17:29

Ο Jorge Lorenzo έκανε έναν εκπληκτικό γύρο - τον χαρακτήρισε χαρούμενος στο parc ferme ως τον καλύτερο της ζωής του - και πήρε μια φοβερή pole position στη Valencia!

 

Σε μια πίστα μάλιστα που ποτέ στο παρελθόν ο Lorenzo δεν είχε καταφέρει να πάρει την pole!

 

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε την ημέρα ο Lorenzo ήταν σε πλήρη αντίθεση με αυτόν του ομόσταυλού του, του Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός είχε την πρώτη πτώση στο φετινό Πρωτάθλημα από δικό του λάθος (η άλλη οφειλόταν στα λάδια της μοτοσυκλέτας του Pedrosa), χάνοντας τον έλεγχο στην 8.

 

Η πτώση του Valentino ήρθε στο τελευταίο λεπτό, με τον Ιταλό άσο πάντως να σηκώνεται χωρίς πρόβλημα.

 

Ο 36χρονος είχε ξεκινήσει έναν γρήγορο γύρο όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, θέλοντας να μειώσει τη διαφορά των 1,4δ από τον ομόσταυλό του.

 

Στην κορυφή ο Lorenzo σταματούσε το χρονόμετρο στο καταπληκτικό 1:30,011δ κάνοντας τον τέλειο γύρο, φρενάροντας κι επιταχύνοντας ιδανικά!

 

Ήταν άλλωστε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του, όταν τόνιζε (πολύ χαρούμενος μπροστά στην κάμερα) ότι ακόμα κι 100 φορές να δοκιμάσει, τέτοιο γύρο δεν ξανακάνει.

 

Ο Marquez ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος του 15λεπτου, μέχρι που ήρθε στο τέλος ο σαρωτικός Lorenzo για να πάρει την pole position.

 

Μαζί τους στην πρώτη σειρά και ο Dani Pedrosa, ο οποίος στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Marc Marquez ότι υπάρχει θέμα με το μπροστινό της Bridgestone στις Honda.

 

Αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί, τότε ο Jorge Lorenzo - από την pole - με δεδομένη την εκρηκτικότητά του στους πρώτους γύρους, θα έχει τη δυνατότητα να φύγει μπροστά και να πάρει τη νίκη.

 

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε ο Valentino Rossi θα πρέπει να πάρει τη δεύτερη θέση για να υπερασπιστεί με επιτυχία τους 7β διαφοράς από τον ομόσταυλό του.

 

Πάντως μέχρι και το αυριανό ζέσταμα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

 

Η Suzuki εντυπωσίασε, με τον Aleix Espargaro (ο οποίος μαζί με τον Maverick πέρασε από τις ΚΑΤ1) να ανοίγει τη δεύτερη σειρά της αυριανής εκκίνησης.

 

Στη δεύτερη σειρά μαζί του δυο Βρετανοί, ο Crutchlow - ο οποίος στο τέλος κυνηγώντας τον Marquez έκανε τον καλό του χρόνο - και ο Smith.

 

Ο τελευταίος συνέχισε να βελτιώνεται και θα ξεκινήσει από την έκτη θέση, για μια ακόμη φορά μπροστά από τον Pol Espargaro που ήταν όγδοος.

 

Ο Iannone ήταν έβδομος και ούτε με το πιο μαλακό ελαστικό δεν μπορούσε να φτάσει τον εκπληκτικό χρόνο του Lorenzo μπροστά. Στην τρίτη σειρά και ο Dovizioso.

 

Ο Danilo Petrucci ήταν στη δέκατη θέση, μπροστά από τον Vinales που γλύτωσε τα χειρότερα σ’ ένα σφοδρό highside στις ΚΑΤ1 και τον Rossi που έμεινε 12ος.

 

Βέβαια, με δεδομένη την τιμωρία του Ιταλού, όλοι οι πίσω αναβάτες από αυτόν θα ανέβουν μια θέση και ο ίδιος θα ξεκινήσει από το τέλος, δίπλα στον Broc Parkes.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2: Επέστρεψε με pole ο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto3: Super pole για McPhee!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα