• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμος να ρισκάρει ο Lorenzo
Και θα δούμε τι θα γίνει!
Νέα 24/10/2015 - 22:34

Στις χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες των ΕΔ3 ο Jorge Lorenzo ήταν εκπληκτικός με δυνατό ρυθμό και νέο απόλυτο χρόνο στην πίστα της Sepang.

 

Μόνο ο Marquez μπόρεσε να πλησιάσει τον Ισπανό άσο της Movistar Yamaha.

 

Ωστόσο το απόγευμα με τις ανεβασμένες θερμοκρασίες (αν και η συννεφιά δεν επέτρεψε να δούμε θερμοκρασίες όπως πέρυσι για παράδειγμα) η κατάσταση άλλαξε.

 

Το μπροστινό δισκόφρενο του Jorge υπερθερμάνθηκε και ήταν δύσκολο να φρενάρει στα αρκετά σημεία με δυνατά φρένα που έχει η Sepang.

 

Το όλο πρόβλημα οδήγησε άλλωστε τον Lorenzo στην μόλις τρίτη του φετινή πτώση σε όλο το Πρωτάθλημα!

 

«Ήμουν πολύ απογοητευμένος εξαιτίας του προβλήματος με τα φρένα και η μοτοσυκλέτα το απόγευμα ήταν διαφορετική σε σχέση με το πρωί».

 

«Είχαμε καλύμματα στο μπροστινό δισκόφρενο για τις ΕΔ4 και είχα κάποια προβλήματα στα φρένα. Δεν πιστεύαμε ότι ήταν τα καλύμματα».

 

«Έτσι τα κρατήσαμε και για τις κατατακτήριες και στους δυο γύρους είχα πρόβλημα στο τελευταίο κομμάτι».

 

«Όταν έχεις τέτοιο πρόβλημα, είναι φυσιολογικό να αρχίσεις να οδηγείς πιο νευρικά και δεν πιέζεις όσο δυνατά μπορείς».

 

«Ειλικρινά η μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή σήμερα στις ΕΔ4 ή στις κατατακτήριες. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Ειδικά το θέμα με τα φρένα μου κόστισε αρκετά».

 

«Δεν έχεις εμπιστοσύνη στην επόμενη στροφή. Δεν οδηγείς με τον ίδιο τρόπο. Πάντως αν το λύσουμε θα έχουμε δυνατό ρυθμό όπως είχαμε το πρωί».

 

Για πρώτη φορά μετά το Assen ο Jorge Lorenzo δεν θα έκανε έναν από τους τρεις καλύτερους χρόνους σε κατατακτήριες δοκιμές.

 

Ο Ισπανός μάλιστα δεν το είχε συνειδητοποιήσει και οδηγούσε προς το parc ferme μετά το τέλος, για να τον ενημερώσουν ότι έπρεπε να επιστρέψει!

 

Παρά ταύτα, ο Ισπανός άσος της Movistar Yamaha δήλωσε έτοιμος να δώσει μάχες με το δίδυμο της Repsol Honda μπροστά!

 

«Το πρωί είχαμε λίγο καλύτερο ρυθμό, αλλά ο Marc ήταν κοντά. Ο Dani ήταν έτσι κι έτσι αλλά το απόγευμα με την ανεβασμένη θερμοκρασία ήταν δυνατός».

 

«Θα δούμε πως θα είναι και ο καιρός. Ο Marc και ο Dani πάντως θα είναι δυνατοί. Πιστεύω όμως ότι θα είμαι κοντά τους αύριο».

 

«Ο αγώνας θα είναι μεγάλος και δεν πιστεύω ότι θα έχουν την ίδια εκρηκτικότητα σε όλο τον αγώνα όπως έδειξαν με το καινούργια ελαστικό στις κατατακτήριες».

 

Ο στόχος του Lorenzo για τον αυριανό αγώνα είναι όχι απαραίτητα η νίκη, αλλά το να τερματίσει μπροστά από τον Rossi.

 

Βέβαια γνωρίζει καλά και ο ίδιος ότι ακόμα κι αν τερματίσει μπροστά από τον Ιταλό στους δυο αγώνες και ο Vale είναι ακριβώς από πίσω του, τότε θα χάσει τον Τίτλο.

 

«Δεν χρειάζεται να κερδίσω. Πρέπει να τερματίσουμε μπροστά από τον Valentino όμως. Προφανώς και θα είναι καλύτερα αν νικήσουμε ή τερματίσουμε δεύτεροι».

 

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα ρισκάρουμε και θα δούμε τι θα γίνει αύριο».

Επόμενο άρθρο »

Διαφορετική στρατηγική ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Τα πάντα είναι περίπλοκα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα