• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Μπορούμε τη νίκη!
Υπερέβαλα στις 7 και 8 κι έχασα την pole!
Νέα 10/10/2015 - 14:45

Γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο Valentino Rossi στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε των κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα του Motegi.

 

Ο 36χρονος σούπερ σταρ έκανε άλματα όσον αφορά στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και κατάφερε να πιέσει μέχρι τέλους τον Lorenzo για την pole!

 

«Σήμερα είναι μια θετική ημέρα, διότι ήδη από το πρωί κάναμε ένα καλό βήμα. Δεν ήταν αρκετό όμως και το σημαντικό βήμα ήρθε το απόγευμα», σχολίασε ο Rossi.

 

«Πήραμε τις σωστές αποφάσεις και η μοτοσυκλέτα δούλεψε πολύ καλύτερα. Οι ΕΔ4 είναι σημαντικές για να καταλάβεις το ρυθμό του άλλου σε προσομοιώσεις αγώνα».

 

«Είμαι χαρούμενος διότι στις δυο τελευταίες μου εξόδους ήμουν καλός και ο χρόνος μου με τα φθαρμένα δεν ήταν άσχημος, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε δυνατοί».

 

«Ξεκίνησα με αισιοδοξία τις κατατακτήριες και με καλή στρατηγική. Όταν είδα μάλιστα το 1:43,8 πίστεψα ότι θα ήταν αρκετό για την pole».

 

«Ήμουν πολύ χαρούμενος, είδα και το 46 στην πρώτη θέση! Μόλις όμως έφτασα στο parc ferme οι μηχανικοί μου, μου είπαν: δεύτερος».

 

«Πάντως είναι ένα καλό αποτέλεσμα γιατί είμαι κοντά στον Lorenzo και ο Jorge είναι δυνατός στις κατατακτήριες, αλλά και σ’ αυτή την πίστα».

 

Η πρώτη σειρά ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Rossi, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι η αχίλλειος πτέρνα του φέτος είναι οι κατατακτήριες.

 

Αυτό που φοβόταν ο Vale ήταν ότι θα μπουν ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Jorge οι δυο GP15 και τότε θα δυσκόλευαν πάρα πολύ τα πράγματα για τον ίδιο.

 

«Οι πρώτοι έξι είναι πολλοί δυνατοί και αύριο πρέπει να καταλάβουμε το ρυθμό των Honda και των Ducati, ειδικά ο Iannone είναι πολύ γρήγορος και στα ελεύθερα».

 

Αναφερόμενος στη θέση του πίσω από τον Jorge στην πρώτη «μάχη» με το χρονόμετρο, ο Vale είπε ότι βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση.

 

«Η στρατηγική έχει σημασία και πολλές φορές έχω βρεθεί στην ίδια θέση με τον Lorenzo: να κάνω έναν καλό γύρο αλλά να κουβαλώ 3-4 μαζί μου με το slipstream».

 

«Μ’ αυτό το στυλ κατατακτηρίων πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και με τα μάτια ανοιχτά για ό,τι συμβαίνει».

 

«Είναι φυσιολογικό αυτό, έχει συμβεί πολλές φορές και αυτή τη φορά ήμουν τυχερός που βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο».

 

«Μετά ήξερα ότι μπορούσα και καλύτερα, αλλά δυστυχώς στον επόμενο γύρο ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γιατί πίστεψα ότι μπορούσα και την pole».

 

«Υπερέβαλα όμως στις στροφές 7 και 8 και ανοίχτηκα. Έχασα ένα δέκατο, αυτό που θα μου έδινε την pole».

 

«Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό χωρίς να υπερβάλεις». 

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Θα μπορούσαμε και καλύτερα

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΔ4: Σφοδρή πτώση για De Angelis

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα