• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi ΕΔ3: Άπιαστος στο στεγνό ο Lorenzo!
Εντυπωσίασε σημειώνοντας νέο απόλυτο χρόνο
Νέα 10/10/2015 - 06:07

Ο καιρός και οι συνθήκες στην πίστα του Motegi επέτρεψαν στον Jorge Lorenzo να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι φέτος δεν έχει αντίπαλο στο στεγνό!

 

Ο Ισπανός άσος της Movistar Yamaha, παρά το χτυπημένο του ώμο, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την Παρασκευή, παίρνοντας και πάλι την 1η θέση στις ΕΔ3!

 

Ο Lorenzo ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο διάστημα των 45 λεπτών, προτού οι δυο GP15 των Dovizioso και Iannone φορέσουν το έξτρα μαλακό και βρεθούν στις πρώτες θέσεις.

 

Η απάντηση του Lorenzo ήταν αποστομωτική! Ο Ισπανός, χωρίς να έχει φυσικά τη βοήθεια του έξτρα μαλακού, έσπασε τα χρονόμετρα σημειώνοντας 1:44,089!

 

Είναι ο καλύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί ποτέ στο Motegi αφήνοντας μάλιστα τις πολύ δυνατές Ducati - ο Iannone σημείωσε νέο ρεκόρ τελικής με 314,3χλμ/ώρα - πάνω από τέσσερα δέκατα πίσω του!

 

Ο χρόνος του Lorenzo ήταν άνω από μισό δευτερόλεπτο καλύτερος από τον αντίστοιχο του Andrea Dovizioso που χάριζε στον Ιταλό την pole position το 2014!

 

Από τους υπόλοιπους, ο πιο γρήγορος ήταν ο Marc Marquez στην 4η θέση αλλά με διαφορά 0,682δ από την κορυφή.

 

Το μαλακό δείχνει να είναι η επιλογή των οδηγών για τον αγώνα, αν γίνει στο στεγνό, με τον Marquez όμως να περνά το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ3 με το μεσαίο.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μάλιστα, σε ένα πλάνο που έδειξε η κάμερα, φάνηκε φανερά καταβεβλημένος από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο αριστερό του χέρι.

 

Από νωρίς έδειξε βελτιωμένος ο Valentino Rossi και στο τέλος κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση. Ο Ιταλός βρήκε εφτά δέκατα σε σχέση με το χτεσινό του χρόνο, αλλά το ίδιο συνέβη και με τον Lorenzo.

 

Έτσι, η μεταξύ τους διαφορά παραμένει κοντά στα χτεσινά επίπεδα.

 

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Valentino, κάτι που τόνιζε χτες, είναι να πάρει την pole ο Lorenzo και να είναι μπροστά του οι δυο - πολύ δύσκολες να προσπεράσεις - GP15.

 

Ένα σενάριο που δεν αποκλείεται να το δούμε σήμερα το απόγευμα, αν κρίνουμε από την τρομερή εμφάνιση του Lorenzo σήμερα το πρωί!

 

Ο Dani Pedrosa ήταν ο πρώτος από τους πέντε μόλις αναβάτες που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χτεσινούς τους χρόνους, πέφτοντας στην έκτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

 

Τις τελευταίες θέσεις που έδωσαν απευθείας την πρόκριση στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων, πήραν οι Pol και Aleix Espargaro, Cal Crutchlow και Bradley Smith.

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Ο West στο Phillip Island!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα