• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το αγωνιστικό βιογραφικό του Zarco
Από τα minibikes το 2005 στον Τίτλο το 2015!
Νέα 09/10/2015 - 10:27

Τα πρώτα αγωνιστικά βήματα του Johann Zarco έγιναν στην Ιταλία με minibikes, όταν και τερμάτισε στη δεύτερη θέση το 2005 και το 2006.

 

Το 2007, χρονιά που ξεκίνησε ο θεσμός του Red Bull Rookies Cup, ο Γάλλος έγινε ο πρώτος Πρωταθλητής του με τέσσερεις νίκες και εφτά βάθρα σε οχτώ αγώνες!
 

Δυο χρόνια αργότερα, ο αναβάτης από τις Cannes, έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στα 125cc, όταν και τερμάτισε 20ος. Την επόμενη σεζόν βελτιώθηκε και πήρε την 11η θέση.

 

Το 2011 ο Γάλλος εξελίχθηκε σε διεκδικητή του Τίτλου, πιέζοντας για το Πρωτάθλημα στα 125cc μέχρι το τέλος της σεζόν!

 

Στο Motegi, τέσσερεις αγώνες πριν το τέλος, ο Zarco πήρε και την πρώτη του νίκη αλλά στο τέλος έμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Nico Terol.

 

Οι εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα του χάρισαν 262β και μια θέση στη Moto2 τη νέα σεζόν.

 

Δεν ήταν εύκολη η πρώτη του σεζόν στη Moto2, αν και κατάφερε να κάνει μερικούς καλούς αγώνες και να πλησιάσει στο βάθρο. Πάντως τέλειωσε τη σεζόν μέσα στη δεκάδα.

 

Το 2013 είχε πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο (Suter) και ο Γάλλος έδειξε τις δυνατότητές του κατακτώντας δυο βάθρα: δυο τρίτες θέσεις σε Mugello και Valencia.

 

Η επόμενη σεζόν ήταν περίεργη για τον Zarco ο οποίος κατάφερε να πάρει τέσσερα βάθρα, αλλά είχε και αρκετές πτώσεις ειδικά στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.

 

Το 2015 είναι όμως η χρονιά ορόσημο για τον Zarco, ο οποίος πήγε στο γκαράζ του Aki Ajo στην καινούργια ομάδα που έκανε ο Φιλανδός στη μεσαία κατηγορία.

 

Μαζί είχαν παλέψει για τον Τίτλο στα 125cc το 2011 και μαζί θα κατακτούσαν τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Moto2!

 

Με εξαίρεση το Qatar και την Aragon, ο Zarco ήταν πάντα στο βάθρο της κατηγορίας, καταρρίπτοντας παράλληλα αρκετά ρεκόρ στην πορεία.

 

Ο Γάλλος έχει έξι νίκες στην κατηγορία, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπατριώτη του μέσα σε μια σεζόν και 12 συνεχόμενα βάθρα που αποτελεί ρεκόρ για την Moto2.

 

Στο Motegi, στην πίστα που πήρε την πρώτη του νίκη στα 125cc το 2011, έμελε να πανηγυρίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Moto2!

Επόμενο άρθρο »

Με το μαλακό η Bridgestone!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto2: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα