• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Η συνέντευξη τύπου
Τα αστέρια του Πρωταθλήματος στην Ιαπωνία
Νέα 08/10/2015 - 13:59

Η σημερινή συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον Nicky Hayden να αποκαλύπτει ότι τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα SBK!

 

Μετά την ανακοίνωση αυτή από τον Αμερικανό (περισσότερα διαβάστε εδώ) ήταν η σειρά του Valentino Rossi να πάρει το λόγο.

 

Ο Ιταλός που έχει το προβάδισμα με 14β στη βαθμολογία, ξέρει καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη στη συνέχεια.

 

«Το φετινό Πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό. Είναι 100% ανοιχτό και τώρα έχουμε τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες και όλα θα είναι πιο δύσκολα».

 

«Έχουμε τρεις αγώνες στη σειρά σε πίστες που μου αρέσουν αρκετά, ξεκινώντας από το Motegi που έχω δυο νίκες μόνο, αλλά πέρα από αυτές και μερικά καλά αποτελέσματα».

 

«Πέρυσι κάναμε καλό αγώνα και συνήθως και ο Jorge είναι δυνατός εδώ. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για το βάθρο και να κάνουμε καλό αγώνα όπως στην Aragon».

 

Ο Lorenzo έφτασε στην Ιαπωνία με τους 25β από την έκτη φετινή του νίκη στην Aragon, αλλά και τραυματισμένο τον αριστερό του ώμο μετά από πτώση που είχε το Σάββατο.

 

«Ανησύχησα στην αρχή, γιατί πίστεψα ότι ο τραυματισμός θα ήταν πιο σοβαρός. Στο νοσοκομείο ανησύχησα περισσότερο γιατί μετά τις ακτινογραφίες σκεφτόντουσαν την εγχείριση».

 

«Ευτυχώς όμως δεν χρειάστηκε και ανακουφίστηκα. Πάντως πονάω λίγο. Όχι τόσο πόνο, όσο ενόχληση όταν κουνάω τον ώμο».

 

«Ευτυχώς βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιταχύνουμε τη διαδικασία ανάρρωσης».

 

«Αύριο θα είμαι καλύτερα και την Κυριακή ακόμα καλύτερα σε σχέση με την Παρασκευή. Ίσως όχι στο 100%, αλλά την Κυριακή θα είμαι κοντά».

 

Τραυματίας είναι και ο Marc Marquez. Ο Ισπανός έσπασε το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού και χειρουργήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

 

«Δεν είναι τόσο άσχημος ο τραυματισμός μου. Σίγουρα είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο του Jorge γιατί είναι σπάσιμο, αλλά είμαι οκ».

 

«Θα δούμε πως θα πάμε αύριο. Ανησυχώ λίγο για τα φρένα, διότι πιέζουμε πολύ σ’ αυτά, αλλά θα προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε με την ομάδα με ένα ειδικό τιμόνι».

 

«Μέχρι να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα πάντως δεν θα ξέρω. Όσον αφορά στα υπόλοιπα, νιώθω καλά και είμαι έτοιμος να προσπαθήσω και πάλι για το καλύτερο».

 

Ο Iannone - τέταρτος στη βαθμολογία - ελπίζει να ανέβει στο βάθρο του Motegi μετά την 4η θέση στην Aragon, αν και αυτός αναρρώνει από τον εξαρθρωμένο ώμο του.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την Aragon. Ήταν καλός αγώνας για εμάς. Προσπάθησα να ακολουθήσω τους Dani και Vale, αλλά είχα 2-3 δέκατα περισσότερα και ήταν αδύνατον».

 

«Ο ώμος μου πάει καλύτερα ημέρα με την ημέρα και αυτό είναι σημαντικό. Τώρα είμαι περίπου στο 70% και αυτό είναι σημαντικό γιατί εδώ έχουμε δυνατά φρένα».

 

Ο αναγεννημένος Dani Pedrosa ελπίζει να συνεχίσει τις δυνατές και νικηφόρες μάχες, όπως αυτή που έδωσε με τον Valentino στην Aragon.

 

«Αυτή εδώ η πίστα μου αρέσει και το διασκεδάζω, ενώ έχουμε και νίκες στο παρελθόν».

 

«Προφανώς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από τα ελεύθερα, καθώς ξέρουμε ότι οι Yamaha είναι πολύ δυνατές φέτος».

 

«Έχω πολλά μηνύματα από φίλους που μου λένε ότι έτσι πρέπει να οδηγώ κι έτσι ελπίζω να επαναλάβω ένα αντίστοιχο Σ/Κ».

 

Τέλος ο Aleix Espargaro πήρε το λόγο έχοντας πάρει στην Aragon το καλύτερό του αποτέλεσμα: την έκτη θέση.

 

«Είναι ένα σημαντικό Σ/Κ για την Suzuki. Ξέρω ότι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι της εταιρείας θα έρθουν στον αγώνα μετά από τρία περίπου χρόνια απουσίας από τους αγώνες».

 

«Έτσι πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε με τις δυνατότερες μοτοσυκλέτες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Πως θα κερδίσει τον Τίτλο;

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Ο Hayden στα SBK!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα