• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενη στάση Motegi!
Κυνηγώντας τον Valentino Rossi!
Νέα 06/10/2015 - 12:47

Στην Aragon ο Jorge Lorenzo κατάφερε να κάνει την 6η του φετινή νίκη και να μειώσει τη διαφορά του από τον Valentino Rossi στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Από την άλλη ο Dani Pedrosa ήταν μια μίνι αποκάλυψη με τη συγκλονιστική του παρουσία και τη μάχη που κέρδισε - καθαρά - επί του Vale!

 

Τώρα το Πρωτάθλημα οδεύει για τον 15ο Γύρο του, στην πίστα του Motegi που μπήκε για πρώτη φορά στο Ημερολόγιο το 1999 και φέτος θα είναι η 17η συνεχόμενη φορά που θα φιλοξενήσει GP.

 

Στο παρελθόν έχουν γίνει αποφασιστικής σημασίας για τον Τίτλο μάχες στην Ιαπωνία, όπως για παράδειγμα πέρυσι όταν ο Marquez πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα κι εξασφάλισε το Πρωτάθλημα.

 

Ο Rossi είδε τη διαφορά του να μειώνεται στους 14β στην Ισπανία και ξέρει καλά ότι θα πρέπει να κερδίσει έδαφος τώρα στην Ιαπωνία.

 

Ο Vale έχει ανέβει δέκα φορές στο βάθρο του Motegi κι έχει κερδίσει εκεί δυο φορές κατά το παρελθόν, αλλά η τελευταία του νίκη ήρθε το 2008. Πέρυσι ήταν τρίτος.

 

Τα δυο προηγούμενα χρόνια ο Lorenzo ήταν αυτός που κέρδιζε μέσα στο Motegi. Ο Ισπανός έχει ανέβει στο βάθρο της Ιαπωνίας πέντε φορές, έχοντας κερδίσει εκεί και το 2009.

 

Φέτος πάντως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τον ίδιο μετά τον τραυματισμό του το Σάββατο σε προπόνηση, στον αριστερό του ώμο.

 

Μετά την πέμπτη του εγκατάλειψη για φέτος, ο Marquez είναι 79β πίσω από τον Rossi, αλλά έφτασε στο Motegi και αυτός με πρόβλημα τραυματισμού!
 

Ο Ισπανός χειρουργήθηκε στο χέρι του μετά από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησής του με mountain bike!

 

Την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, όπως και πέρυσι, τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Το Motegi, μαζί με το Phillip Island, είναι οι δυο πίστες που δεν έχει κερδίσει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία.

 

Αντίθετα ο Dani Pedrosa έχει δυο νίκες εκεί - τέσσερεις συνολικά - και είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην πίστα!

 

Οι δυο νίκες του Dani ήρθαν το 2011 και το 2012, ενώ πέρυσι ήταν στην τέταρτη θέση.

 

Τέσσερεις νίκες έχει συνολικά και η Ducati στο Motegi, με τον Casey Stoner να τους χαρίζει την τελευταία το 2010.

 

Το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα των κόκκινων ήταν η πέμπτη θέση του Dovizioso πέρυσι, με τον Ιταλό να είχε πάρει το Σάββατο την pole position.

 

Ο ομόσταυλός του, ο Andrea Iannone, τερμάτισε στην έκτη θέση τον περσινό αγώνα κι έχει δυο νίκες στο παρελθόν, μια στα 125cc (2009) και μια στην Moto2 (2011).

 

Η Suzuki ήταν ο κατασκευαστής που κέρδισε τους δυο πρώτους αγώνες που έγιναν ποτέ στο Motegi, το 1999 και το 2000, ενώ στην εποχή του MotoGP το καλύτερό τους αποτέλεσμα είναι η 5η θέση του John Hopkins το 2002.

 

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Aleix Espargaro στην Ιαπωνία είναι μια έβδομη θέση στα 250cc το 2008. Πέρυσι ήταν ενδέκατος και η καλύτερη OPEN μοτοσυκλέτα.

 

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (143β) είναι ο Bradley Smith, 40β μπροστά από τον δεύτερο καλύτερο δορυφορικό, τον Danilo Petrucci!

 

Πιο πίσω οι Cal Crutchlow και Pol Espargaro έχουν από 88 βαθμούς έκαστος και ισοβαθμούν στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

 

Στην υποκατηγορία της OPEN είναι ο Loris Baz αυτός που έχει την πρώτη θέση με 28β, μπροστά από τους Barbera (23β) και Miller (16β).

 

Ο Karel Abraham δεν θα είναι στην Ιαπωνία και θα δώσει τη θέση του στον Kousuke Akiyoshi εξαιτίας του τραυματισμένου του δαχτύλου στο πόδι που τον ανάγκασε να αποσυρθεί και από τον αγώνα της Aragon.

 

Σ’ αυτόν το Γύρο θα έχουμε και δυο έκτακτες συμμετοχές. Μια της Repsol Honda με τον Takumi Takahashi και μια της Yamaha (Yamalube Racing) με τον Katsuyuki Nakasuga

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Πλησιάζει τον Nieto!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα