• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Μεταγραφικά
Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για το 2016
Νέα 05/10/2015 - 10:06

Στην Aragon οι μάνατζερ και οι ομάδες - όλων των κατηγοριών - είχαν πολλή δουλειά, καθώς έσπευσαν να κλείσουν αρκετές συμφωνίες πριν το Πρωτάθλημα μεταβεί εκτός Ευρώπης.

 

Στην Moto3 (εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια πρώτη προσέγγιση για την Moto2) μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις ήταν αυτή που αφορούσε στον Fabio Quartararo και τη συνεργασία του με την Leopard Racing.

 

Το 2016 ο Γάλλος θα είναι δίπλα σ’ ένα ακόμα εξαιρετικό ταλέντο, τον Joan Mir, ενώ το τρίτο μέλος της ομάδας θα είναι ο Andrea Locatelli.

 

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Quartararo αποφάσισε να φύγει από την Estrella Galicia, είναι ότι θέλει να είναι και πάλι μαζί με τον Christian Lundberg, τον αρχιμηχανικό που είχε στο Ισπανικό πρωτάθλημα πέρυσι, όταν κέρδιζε τον τίτλο του πρωταθλητή.

 

Υπάρχουν βέβαια και οι φήμες που θέλουν τον μάνατζερ του Quartararo να μην τα πηγαίνει καλά με τον Emilio Alzamora, τον επικεφαλής της Estrella Galicia για την Moto3.

 

Συνεχίζοντας στις φήμες, ακούγεται έντονα και ότι ο ερχομός του νεαρού Γάλλου ίσως σηματοδοτήσει την αλλαγή από Honda σε KTM για την Leopard! Κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

 

Το αφεντικό της ΚΤΜ, Pit Beirer, θέλει πολύ τον Quartararo σε μοτοσυκλέτα του το 2016, με τον Γάλλο για πολλούς να δείχνει ικανός για τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στη δεύτερη μόλις του σεζόν στην Moto3!

 

Ένας ακόμα παράγοντας που ενισχύει τις παραπάνω φήμες, είναι το γεγονός ότι η Honda είναι ενοχλημένη με τη συμπεριφορά και τον τρόπο που επέλεξαν να χειριστούν το θέμα με τον Allzamora ο Γάλλος και ο μάνατζέρ του.

 

Ένα ακόμα σημαντικό νέο είναι ότι ο Gresini σταματά την ομάδα του στη μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος.

 

Έτσι ο Enea Bastianini θα βρεθεί τη νέα σεζόν ομόσταυλος με τον Jorge Navarro στη θέση του αποχωρήσαντα Fabio Quartararo. Ένα πράγματι εκρηκτικό δίδυμο!

 

Ο Bastianini - στη δεύτερη σεζόν του στο Πρωτάθλημα - πέρυσι είχε ανακηρυχθεί rookie της χρονιάς ενώ φέτος είναι φανταστικός, ασκώντας πίεση στον Danny Kent για τον Τίτλο του Πρωταθλητή!

 

Ο Navarro από την άλλη είναι στην πρώτη του full σεζόν στην Moto3 κι έχει ήδη - στο δεύτερο μισό κυρίως - δείξει ότι έχει το ταλέντο και την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει και αυτός τη νέα χρονιά.

 

Ο Danny Kent φεύγει από την κατηγορία και πάει στην Moto2, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Miguel Oliveira. Οι δυο τους θα είναι ομόσταυλοι στην Leopard Racing.

 

Σημαντικά είναι και τα νέα για την Red Bull KTM, την ομάδα του Aki Ajo, η οποία τη νέα σεζόν θα επιστρέψει σε σχήμα με δυο αναβάτες.

 

Από τους τρεις φετινούς της οδηγούς θα κρατήσει τον Brad Binder, ενώ δίπλα του θα πάρει θέση ένας ταλαντούχος Ολλανδός, ο Bo Bendsneyder.

 

Ο Bendsneyder είναι ο Πρωταθλητής του Red Bull Rookies Cup και θα πάρει τη θέση ενός πρώην Πρωταθλητή στο Red Bull Cup, αυτή του Karel Hanika.

 

Ο τελευταίος ήρθε στην κατηγορία ως ένα σπουδαίο ταλέντο και τέτοιο παραμένει, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις ούτε και φέτος, σε μια ανταγωνιστική ομάδα/μοτοσυκλέτα.

 

Ο Karel Hanika τη νέα σεζόν θα είναι - εκτός απροόπτου - με την ομάδα της Outox Mahindra.

 

Η Mahindra που θα έχει περισσότερες μοτοσυκλέτες της τη νέα σεζόν στο Πρωτάθλημα της Moto3, κυρίως λόγω κόστους!

 

Πολλές ομάδες εγκαταλείπουν τις Honda - που πέρυσι και φέτος είναι η Πρωταθλήτρια μοτοσυκλέτα στην κατηγορία - που παρά το πλαφόν που ισχύει στην Moto3 είναι πανάκριβες!

 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το paddock - που κανείς δεν πρόκειται επισήμως να επιβεβαιώσει - μια ομάδα θα χρειαστεί περίπου 400,000 με 500,000€ για να «τρέξει» με Honda μια σεζόν!

 

Δεν αποκλείεται να έχουμε «καμουφλαρισμένες» τις επιπλέον Mahinda στο Πρωτάθλημα του 2016!

Επόμενο άρθρο »

«Άρπαξε την ευκαιρία» ο Guintoli!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo και... παραγωγός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα