• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυνατή χρονιά για τις δορυφορικές!
Οι δορυφορικές Honda-Yamaha-Ducati στο βάθρο
Νέα 18/09/2015 - 14:34

Η Yamaha, η Honda και η Ducati είναι τα τρία εργοστάσια που έχουν από μια (ή δυο στην περίπτωση της Honda) δορυφορικές ομάδες, με αναβάτες τους οποίους προορίζουν στο μέλλον για τις εργοστασιακές τους ομάδες!

 

Κατά το παρελθόν οι δορυφορικοί έχουν κάνει πολύ καλές παρουσίες στο Πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα το 2012, όταν οι Dovizioso και Crutchlow - στην Tech3 τότε - είχαν πάρει οχτώ βάθρα!

 

Ο Alvaro Bautista είχε τερματίσει στο βάθρο δυο φορές το 2012, ενώ η Yamaha και η Honda έχουν τουλάχιστον ένα δορυφορικό τους αναβάτη στο βάθρο από το 2011 κι εξής.

 

Φέτος και τα τρία εργοστάσια έχουν δει έναν από τους δορυφορικούς τους αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο: ο Petrucci της Ducati, ο Smith της Yamaha και ο Scott Redding της Honda έχουν πάρει βάθρο, όπως και ο Crutchlow (Honda).

 

Για πρώτη φορά εδώ και εφτά χρόνια έχουμε - μέσα στην ίδια σεζόν - και τα τρία εργοστάσια να έχουν δορυφορικούς αναβάτες τους στο βάθρο των νικητών!

 

Το τελευταίο βάθρο δορυφορικού αναβάτη της Ducati ήρθε το 2008 από τον Toni Elias που ήταν δεύτερος στην Τσεχία και τρίτος στο Misano. Τότε ήταν και η τελευταία σεζόν που τα τρία εργοστάσια είχαν δορυφορικούς τους στο βάθρο.

 

Η τελευταία νίκη που κατάφερε να πάρει δορυφορικός αναβάτης, φέρει και πάλι το όνομα του Toni Elias, ο οποίος το 2006 στην Πορτογαλία πήρε τη νίκη από τον Valentino Rossi για 2 χιλ. του δευτερολέπτου.

Επόμενο άρθρο »

Νικηφόρος αγώνας για το Team Boustas

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez ΕΔ1: Με το δεξί ο Sykes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα