• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Misano!
Ο Rossi στο σπίτι του με το προβάδισμα στη βαθμολογία
Νέα 08/09/2015 - 10:43

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδεύει προς το Misano, την πίστα που κατασκευάστηκε το 1972 και το 1980 φιλοξένησε το Ιταλικό GP. Φέτος θα είναι η 19η φορά που θα γίνει αγώνας στην πίστα της Αδριατικής.

 

Εκεί θα συνεχιστεί η τιτανομαχία ανάμεσα στις δυο Yamaha, με τον Valentino Rossi να έχει πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη και να προηγείται στη βαθμολογία με 12β από τον Jorge Lorenzo.

 

Ο Ιταλός θρύλος έχει γεννηθεί στην Tavullia, μερικά μόλις χιλιόμετρα - 10 για την ακρίβεια - από την πίστα και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι και φέτος εκρηκτική για τον Vale.

 

Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι για τον φετινό Τίτλο έχουν από τρεις νίκες στην πίστα του Misano, με τον Rossi να κερδίζει τον περσινό αγώνα περνώντας τη γραμμή τερματισμού 1,5δ μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Rossi στην έδρα του από το 2009, ενώ ο Jorge Lorenzo έφευγε νικητής για τρία συνεχόμενα χρόνια, από το 2011 ως το 2013.

 

Η πίστα ανήκει, θεωρητικά, στην Yamaha. Άλλωστε, από το 2007 όταν και η πίστα επέστρεψε στο Ημερολόγιο, μόνο δυο φορές δεν έχει κερδίσει εκεί είτε ο Rossi, είτε ο Lorenzo.

 

Το 2010 έφευγε νικητής πάνω στην Honda του ο Dani Pedrosa και το 2007 ήταν ο Casey Stoner αυτός που πήρε τους 25β πάνω στην Ducati του.

 

Ο Lorenzo έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ στην πίστα, έχοντας κερδίσει τέσσερεις φορές σε όλες τις κατηγορίες - πέρα από τις 3 νίκες του στη μεγάλη, έχει και μια νίκη στα 250cc το 2007 - ενώ ποτέ δεν έχει τερματίσει κάτω από τη 2η θέση!

 

Για τον Marquez τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμα περισσότερο μετά την πτώση του στο Silverstone, που τον άφησε 77β πίσω από την πρώτη θέση.

 

Πάντως ο Ισπανός θα παίξει το ρόλο του στην έκβαση του Τίτλου, φτάνοντας σε μια πίστα όμως που ποτέ του δεν έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για το Motegi και για το Phillip Island.

 

Ο Ισπανός έχει κερδίσει στο Misano το 2010 στα 125cc και δυο συνεχόμενους αγώνες στην Moto2 το 2011 και 2012.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα είναι η δεύτερη θέση που πήρε το 2013, ενώ πέρυσι είχε την πτώση κι ενώ κυνηγούσε για την πρωτιά τον Rossi. Επανήλθε και τερμάτισε 15ος.

 

Ο Dovi πήρε το τέταρτο φετινό του βάθρο στο Silverstone, ενώ ποτέ στην καριέρα του δεν έχει ανέβει στο βάθρο του Misano! Έχει καταφέρει να πάρει την 4η θέση τέσσερεις φορές.

 

Ο Iannone έχει δυο βάθρα στην πίστα της Αδριατικής το 2011 και το 2012 (Moto2) όταν και είχε τερματίσει δεύτερος. Πέρυσι είχε ξεκινήσει από την πρώτη σειρά και ήταν 5ος στον αγώνα.

 

Στόχος για τον Aleix Espargaro είναι να τερματίσει στη δεκάδα για όγδοη φορά φέτος. Στο Misano πάντως δεν έχει καταφέρει να μπει ποτέ στη δεκάδα, με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι η 11η θέση το 2009 και το 2010.

 

Ο ομόσταυλός του, Maverick Vinales, είχε καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη πίστα το 2013 στην Moto3, ενώ πέρυσι ήταν τέταρτος στον αγώνα της Moto2.

 

Στη μάχη για την καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα, ο Bradley Smith προηγείται του Danilo Petrucci με 115β έναντι 83β του Ιταλού. Ο Pol Espargaro έχει 81β με τον Crutchlow να μένει στους 74β μετά την πτώση του στο Silverstone.

 

Ο μόνος από τους προαναφερθέντες που έχει καταφέρει να κερδίσει στο Misano είναι ο Pol Espargaro, το 2013 στην Moto2. Πέρυσι ήταν έκτος και μπροστά από τον Smith, με τον Crutchlow 9ο και τον Petrucci να εγκαταλείπει μετά από πτώση.

 

Στην OPEN σταθερά πρώτος είναι ο Hector Barbera (23β) με διαφορά 8β από τον Loris Baz (15β). Μετά τη νίκη του - για την OPEN - στο Silverstone, ο Nicky Hayden έχει 12β όσους και ο Miller.

Επόμενο άρθρο »

Η KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

« Προηγούμενο άρθρο

Τέταρτος Αγώνας Π.Π.Τ.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα