• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Μένει στην Moto2
Αναβάλει το βήμα για τη MotoGP για το 2017
Νέα 07/09/2015 - 09:58

Ο Johann Zarco δεν θα κάνει το βήμα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τη νέα σεζόν.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάνατζέρ του (Laurent Fellon) ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Moto2 θα μείνει στη μεσαία κατηγορία και το 2016.

 

«Πήραμε την απόφαση να κάνουμε ακόμα ένα χρόνο στην Moto2 και να παλέψουμε και πάλι για τον Τίτλο, όπως έκαναν οι Lorenzo και Pedrosa. Νομίζω ότι αυτό θα τον κάνει πιο δυνατό».

 

«Στόχος μας είναι ο Τίτλος. Θα έχουμε περισσότερες επιλογές το 2017 όταν και πιθανότατα θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε σε καλές μοτοσυκλέτες».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι μοναδικές προσφορές για τον Zarco ήρθαν από την ομάδα της Pramac και αυτή του Aspar, προσθέτοντας ότι το 2016 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα δοκιμαστής για MotoGP.

 

Δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο εργοστάσιο, αλλά θα μπορούσε να είναι η KTM που θα κάνει το ντεμπούτο της στο Πρωτάθλημα το 2017 και σίγουρα το 2016 θα είναι γεμάτο δοκιμές για το εργοστάσιο.

 

Το project της μεγάλης κατηγορίας δεν αποκλείεται να το τρέξει ο Aki Ajo, ο ιδιοκτήτης της Red Bull KTM στην Moto3 και αφεντικό της ομάδας με την οποία αγωνίζεται ο Zarco στην Moto2.

 

Άλλωστε, ο Γάλλος έχει τονίσει τη σημασία του να είναι σε ομάδα που θα διαχειρίζεται ο Φιλανδός.

 

«Το 2011 στα 125 ήμουν μαζί του και πάλεψα για το Πρωτάθλημα. Μετά από δυο χρόνια, επέστρεψα στην ομάδα του και παλεύω για τον Τίτλο. Αυτό μου λέει ότι πρέπει να προσέχω σε ποια ομάδα θα είμαι».

 

Φυσικά ο Zarco θα μείνει με την ομάδα του Ajo στην Moto2 τη νέα σεζόν και θα προσπαθήσει αυτός να γίνει ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 που θα υπερασπιστεί με επιτυχία τον Τίτλο του.

 

Αν φυσικά πάρει το Πρωτάθλημα φέτος - έχοντας διαφορά 85β από τον δεύτερο έξι αγώνες πριν το τέλος - και δεν το χάσει από τον Tito Rabat που είναι τρίτος πια και 88β πίσω από τον Γάλλο.

Επόμενο άρθρο »

Ιδιωτικές δοκιμές στην Aragon

« Προηγούμενο άρθρο

Smith: Τα 11 πράγματα (Μέρος 2ο)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα