• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΤOSELAND: Επιστροφή ή υποχώρηση στα Superbike;
Σε δεινή κατάσταση ο βρετανός αναβάτης, ο μάνατζέρ του ψάχνει και στα Superbike
Νέα 10/07/2009 - 20:18

Ήταν γνωστό πως ο πρώην αναβάτης GP και νυν μάνατζερ του James Toseland ο Roger Burnett είχε βρεθεί στο Misano στον γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike για να ερευνήσει τις πιθανότητες επιστροφής του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή SBK James στον «φυσικό του χώρο», ο οποίος τον ανέδειξε. Παρόλο που ο Toseland δεν έχει αποδείξει πολλά στα MotoGP, παρά ελαχίστων αναλαμπών, ο ίδιος θεωρεί πως έχει «ανοιχτά γραμμάτια» με την κατηγορία. Ίσως και να θεωρεί πως δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία που ζητούσε, ίσως πως η υποστήριξη από την δορυφορική ομάδα της Υamaha δεν είναι αυτή που ζητούσε, όμως αυτά δεν στέκουν πλέον σαν σοβαρές δικαιολογίες, ειδικά μετά τη γνωστή, περίφημη περίπτωση “κλοπής”, από πλευράς Toseland, του αρχιμηχανικού του team mate του Colin Edwards.

Ο 28χρονος Άγγλος όμως βρίσκεται κάτω από τρομερή πίεση για να φέρει αποτελέσματα και ο τελευταίος του αγώνας στη Laguna Seca μόνο σαν Βατερλώ μπορεί να χαρακτηριστεί. Βάζοντας κάτω με χαρτί και με μολύβι τις πιθανές του προοπτικές στο Παγκόσμιο SBK μία από τις πιο πιθανές ομάδες που θα χαρεί να συνεργαστεί μαζί του είναι η Alstare Suzuki που θέλει να αντικαταστήσει επιτέλους τον Yukio Kagayama ή ίσως η Ten Kate Honda που θέλει να αντικαταστήσει τον Carlos Checa που όλα δείχνουν πως η φλόγα του ανταγωνισμού έχει σβήσει για τον Ισπανό αναβάτη.

 

«Ο James Toseland είναι ευπρόσδεκτος να επιστρέψει σε μας με ανοιχτές αγκαλιές. Πιστεύω πως έχει ακόμα τα κλειδιά της εταιρίας μας: Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πλήρως βρετανική ομάδα το 2010 (σημ. μαζί με τον Jonathan Rea), αυτό θα ήταν λοιπόν πολύ ενδιαφέρον», δήλωσε ο Ronald Ten Kate της ομάδας Ten Kate Honda και αυτή η δήλωση έγινε είδηση.

 

 

Ο Burnett από τη σειρά του δήλωσε πως «Η Tech3 και η Υamaha δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν, αυτό θα γίνει στα τέλη Αυγούστου. Αυτή τη στιγμή δυσκολευόμαστε να βρούμε ένα καλό συμβόλαιο για τον James στα MotoGP, τη στιγμή που αν πάει στα Superbike θα πάρει το καλύτερο πακέτο που μπορεί να του προσφέρει κατασκευαστής».

 

Μια σημείωση εδώ: αν υποθέσουμε πως το 2010 ο Toseland επιστέψει στα SBK και το ίδιο κάνει και ο άσπονδος φίλος του Edwards (βλ. ενδιαφέρον από πλευράς Aprilia) τότε… ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε τι έχει να γίνει μέσα στις πίστες…

Επόμενο άρθρο »

GP 250: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi και το Titilla II ...

Χορηγοί