• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Silverstone
Έτοιμοι για σκληρή μάχη οι Rossi-Lorenzo!
Νέα 25/08/2015 - 10:21

Το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μεταφέρεται στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Silverstone, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο 12ος Γύρος της φετινής σεζόν.

 

Από το 1949 μέχρι και σήμερα υπάρχει ανελλιπώς ένας Γύρος στη Μεγάλη Βρετανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αρχικά γινόταν στο Isle of Man TT, αλλά το 1977 - για λόγους ασφαλείας - μεταφέρθηκε στο Silverstone.

 

Το 1987 ο Βρετανικός Γύρος του Πρωταθλήματος μετακόμισε στο Donington Park, προτού επιστρέψει στο Silverstone από το 2010 και στο εξής.

 

Στο Silverstone έχουμε δει αρκετές μάχες ανάμεσα σε κορυφαίους αναβάτες του MotoGP, αλλά η φετινή συγκυρία και η τιτανομαχία που αναμένεται μέχρι τέλους ανάμεσα σε Rossi και Lorenzo είναι ιδιαίτερη!

 

Οι δυο αναβάτες της Movistar Yamaha ισοβαθμούν με 211β στο Πρωτάθλημα, με τον Lorenzo να έχει την πρώτη θέση επειδή έχει πέντε νίκες στο σύνολο, έναντι τριών του μεγάλου του αντιπάλου.

 

Με εφτά αγώνες να απομένουν για το τέλος, η μάχη για τον Τίτλο είναι σαν να ξεκινάει από το μηδέν και αυτό σημαίνει ότι η μάχη στο Silverstone αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη του Πρωταθλήματος.

 

Βέβαια κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να παραβλέψει τον Marc Marquez! Αν και το να υπερασπιστεί τον Τίτλο του είναι πολύ δύσκολο, οι δυο νίκες και οι δυο δεύτερες θέσεις στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες, δείχνουν ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους!

 

Στον περσινό αγώνα ήταν αυτός - ο Marc Marquez - που κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού και να πάρει την 11η νίκη του, μετά από μια ωραία μάχη που έδωσε με τον Lorenzo. Ο Vale τερμάτισε τρίτος.

 

Ο Rossi - που για πρώτη φορά φέτος έχασε την πρώτη θέση στη βαθμολογία στο Brno - δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Silverstone! Αν και δύσκολο να το πιστέψει κανείς, ο Ιταλός θρύλος έχει έξι νίκες στην Αγγλία, όλες στο Donington Park.

 

Την τελευταία φορά που κέρδισε στην Αγγλία ήταν το 2005, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δυο νίκες στη μεγάλη κατηγορία, μια νίκη στα 125cc και δυο στα 250cc.

 

Από την άλλη ο Lorenzo, μετά τη νίκη του στην Τσεχία, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να μείνει μόνος αυτός πρώτος στη βαθμολογία. Ο Ισπανός έχει κερδίσει 3 φορές στο Silverstone (2010-12-13) κι έχασε πέρυσι από τον Marquez για 0,7δ.

 

Επιπρόσθετα, ο Lorenzo έχει καταφέρει - από το 2011 μέχρι και σήμερα - να τερματίζει πάντα μπροστά από τον Valentino Rossi στο Βρετανικό GP. Τότε, το 2011, είχε πέσει στο βρόχινο αγώνα.

 

Ο Marquez δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τον εκρηκτικό Lorenzo στην Τσεχία και ξέρει καλά ότι πρέπει να «απαντήσει» στο Silverstone, αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για το μικρό θαύμα.

 

Ακόμα κι αν δεν καταφέρει να κάνει την ολική ανατροπή, ο Ισπανός γνωρίζει καλά ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τελική έκβαση της μάχης για τον Τίτλο φέτος. Έχει κερδίσει δυο φορές στο Silverstone, το 2010 στα 125cc και πέρυσι, ενώ το χειρότερό του αποτέλεσμα είναι η δεύτερη θέση το 2013, 81χιλ. πίσω από τον Lorenzo!

 

Ο Dani Pedrosa ελπίζει ότι το αριστερό του πόδι θα είναι εντελώς καλά στο Silverstone, μετά τον τραυματισμό του στις ΕΔ2 του Brno. Ο Pedrosa είχε πάρει την 4η θέση πέρυσι στο Silverstone.

 

Στο παρελθόν έχει καταφέρει να νικήσει δυο φορές, το 2004 στα 250cc και το 2006 στη MotoGP, αλλά στο Donington Park και το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Silverstone είναι δυο τρίτες θέσεις (2012-13).

 

Ο Andrea Iannone είναι τέταρτος στο Πρωτάθλημα και δεν έχει τερματίσει αγώνα έξω από την πρώτη εξάδα από την αρχή της σεζόν! Πέρυσι είχε πάρει το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Silverstone, όταν τερμάτιζε στην 8η θέση.

 

Ο ομόσταυλός του, ο Andrea Dovizioso, ήταν αυτός που κέρδισε τον τελευταίο αγώνα που έγινε στο Donington Park - το 2009 - πάνω σε μοτοσυκλέτα της Honda. Το 2010 και το 2011 ήταν δεύτερος στο Silverstone, ενώ πέρυσι τερμάτισε 5ος.

 

Την τέταρτη θέση στις περσινές κατατακτήριες δοκιμές είχε πάρει ο Aleix Espargaro, ενώ ολοκλήρωσε ένατος τον αγώνα. Ο νεοφερμένος στην κατηγορία ομόσταυλός του ήταν νικητής το 2013 στην Moto3, ενώ ήταν στο βάθρο πέρυσι στην Moto2.

 

Στον εντός έδρας αγώνα του ως η κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα έφτασε ο Bradley Smith, ο οποίος είναι πέμπτος στη βαθμολογία! Ο Smith έχει διαφορά 25β από τον Pol Espargaro και 32β από τον Cal Crutchlow.

 

Ο Smith, που περιμένει να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του στο Silverstone, αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στον περσινό αγώνα και τελικά πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 22η θέση, ενώ έχει δυο βάθρα εκεί το 2010 στα 125cc και το 2011 στην Moto2.

 

Ο Pol Espargaro ήταν η κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα στον περσινό αγώνα, όταν και τερμάτιζε στην έκτη θέση, την ώρα που ο Crutchlow έπρεπε να συμβιβαστεί με την 12η θέση πάνω στην Ducati του. Και οι δυο έχουν νίκες στο Silverstone, ο πρώτος το 2012 (Moto2) και ο δεύτερος το 2010 (SBK, διπλή νίκη).

 

Στην OPEN, ο Hector Barbera με 20β έχει το προβάδισμα απέναντι στον Loris Baz (15β), ενώ με 12 βαθμούς ο Jack Miller είναι η κορυφαία OPEN μοτοσυκλέτα της Honda.

 

Τέλος, μεγάλη σημασία έχει το GP του Silverstone και για τον Βρετανό Scott Redding, ο οποίος το 2013 είχε κερδίσει τον αγώνα της Moto2. Παράλληλα έχει κερδίσει το 2008 στο Donington (125cc) και κρατά το ρεκόρ του νεαρότερου σε ηλικία νικητή σε GP: το 2008 ήταν 15χρ. και 170 ημερών!

Επόμενο άρθρο »

Rossi: 15 στη σειρά!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Lorenzo ισοφάρισε το ρεκόρ του Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα