• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Αγώνας 2: Νικητής ο Davies
Περιμένει για τη στέψη του Πρωταθλητή ο Rea!
Νέα 02/08/2015 - 15:02

Μια τρομερή νίκη στην τελευταία στροφή της Sepang πήρε ο Chaz Davies στο δεύτερο σκέλος του 10ου Γύρου των SBK, αποτρέποντας - προσωρινά - τον Jonathan Rea του να εξασφαλίσει από τώρα τον Τίτλο του Πρωταθλητή!

 

Η διαφορά των δυο δευτερολέπτων που είχαν οι δυο τους, εξανεμίστηκε στο τέλος και ο Rea προσπάθησε και πέρασε με το slipstream τον Davies στη μεγάλη ευθεία!

 

Πριν βγουν με δύναμη στην ευθεία τερματισμού, ο Davies βούτηξε στα φρένα στην εσωτερική του αντιπάλου του και οι δυο τους είχαν επαφή! Η νίκη χαμογέλασε όμως στον Davies, με διαφορά μόλις στα 91χιλ!

 

Με την 12η φετινή του νίκη στον πρώτο αγώνα, ο Rea είχε εφτά πιθανότητες για να εξασφαλίσει τον Τίτλο: για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να κερδίσει τόσο τον Tom Sykes, όσο και τον Chaz Davies.

 

Ο Sykes βγήκε εκτός συναγωνισμού μετά από μια επαφή κι έξοδο που είχε με τον Max Biaggi στην Κ1. Ωστόσο ο Davies, που είχε χάσει για λίγο τη νίκη στο πρώτο σκέλος, κυριαρχούσε από την αρχή.

 

Έντεκα γύρους πριν το τέλος, ο Sykes είχε ακόμα μια δύσκολη στιγμή όταν έπεσε στην ένατη στροφή από lowside. Μέχρι τότε, ο Davies μπροστά είχε φτιάξει μια καλή διαφορά από τον Rea.

 

Τα ελαστικά είχαν παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του πρώτου αγώνα, όμως ο αναβάτης της Ducati έδειχνε απλησίαστος από την πράσινη μοτοσυκλέτα του Rea... τουλάχιστον μέχρι τον τελευταίο γύρο!

 

Το τελείωμα του αγώνα, όπως το περιέγραψε ο ίδιος ο Davies, ήταν διασκεδαστικό, με τον Βρετανό πάντως να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ εκεί βρέθηκε και ο Jordi Torres.

 

Πιο πίσω, ο Sylvain Guintoli ήταν τέταρτος, ενώ ο ομόσταυλός του (Michael Van der Mark) και ο ομόσταυλος του Torres (Leon Haslam) ολοκλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

 

Στη βαθμολογία ο Jonathan Rea έχει μια διαφορά από τον δεύτερο πια Chaz Davies (που έχει νικήσει τους τρεις από τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες) στους 144β, ενώ απομένουν μόλις 150 διαθέσιμοι βαθμοί!

 

Ο Sykes, ο οποίος στο τέλος τερμάτισε στην 14η θέση, είναι και μαθηματικά εκτός Τίτλου, με τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του να είναι στους 157β.

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia υπέγραψε τον Bradl

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Αγώνας 1: Νίκη στο τέλος για Rea!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα