• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Η μυστηριώδης εξάντληση
Εξαντλημένος και καταπονημένος εμφανίζεται διαρκώς ο Αυστραλός αναβάτης της Ducati μετά τους πρόσφατους αγώνες, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος...
Νέα 07/07/2009 - 10:29

 Για άλλη μία φορά ένας μέχρι πρότινος υπεραθλητής, τελείωσε τον αγώνα του έτοιμος να καταρρεύσει. Στον αγώνα της Laguna Seca ο Casey Stoner τερμάτισε μια ακόμα ηρωϊκή 4η θέση, μην μπορώντας να αντιμετωπίσει την επίθεση των Rossi και Lorenzo καθώς βρισκόταν στη 2η, κρατώντας τουλάχιστον πίσω του τον Hayden. Σε μια τόσο απαιτητική και δύσκολη πίστα, έχοντας μάλιστα γράψει και οδυνηρή πτώση την προηγούμενη μέρα, ο Casey που στην πραγματικότητα παλεύει να μην χάσει το τραίνο της βαθμολογίας, κρατήθηκε πάνω στη μοτοσυκλέτα του μαχόμενος με τον ίδιο του τον εαυτό.

Φτάνοντας στο pit box μετά τον αγώνα σταμάτησε, με το σώμα του κρεμασμένο μπροστά, εμφανώς εξαντλημένος, κατέβηκε με αργές κινήσεις χτύπησε φιλικά το ρεζερβουάρ της Ducati και προχώρησε με αργά βήματα προς τα μέσα, με την ομάδα του να τον καταχειροκροτεί. Αρκούσε όμως να δει κάποιος τον τρόπο που έβγαλε το πρώτο του γάντι σωριασμένος πάνω στην καρέκλα του για να καταλάβει πως τούτος εδώ ο αναβάτης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο της Ducati, όχι μόνον τώρα, αλλά και μετά τον Καταλανικό και Ολλανδικό γύρο, όμως οι εξετάσεις δεν έχουν δείξει τίποτε μέχρι στιγμής. Λόγω του ότι μιλάμε για αθλητή πολύ υψηλών επιδόσεων και η προπόνησή του είναι εντατική και μεθοδική ο όρος «υπερκόπωση», δύσκολα μπορεί να αποδοθεί. Μετά την Laguna Seca ο Stoner έμεινε στις ΗΠΑ για εκτενείς εξετάσεις στην κλινική Fremont Surgery Center του γνωστού, από θεραπείες που έχει κάνει σε άλλους αναβάτες του Παγκοσμίου, του Dr. Arthur Ting.

Η μυστηριώδης νόσος εμφανίστηκε πολύ νωρίς στον αγώνα της Αμερικής, ήδη από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής με τον Casey να χάνει την ενέργειά του, ενώ την επόμενη μέρα Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές εκτινάχθηκε πάνω από τη μοτοσυκλέτα του, τραυματίζοντας το ισχίο του και χτυπώντας τον κορμό του, ευτυχώς όμως είχε κάνει καλό χρόνο έτσι ώστε να στηθεί στην τρίτη θέση της σειράς εκκίνησης.

Στον αγώνα της Κυριακής πέρασε τον Rossi με αποφασιστικότητα και πιθανά να μπορούσε να απομακρυνθεί κιόλας, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν στον 22ο, από τον 32 γύρο, όπου και οι δύο αναβάτες της Υamaha FIAT τον προσπέρασαν, για να τερματίσει τελικά 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Pedrosa στην 4η θέση.

Ο Stoner δήλωσε πως ο αγώνας αυτός ήταν «προσπάθεια να μειωθεί η ζημιά στη βαθμολογία», ενώ επανέφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα στον αριστερό του καρπό. Μιας και η πίστα είχε πολλές αριστερές στροφές, «το αριστερό μου χέρι είχε κουραστεί πραγματικά πολύ, αφού δεν έχει ανακτήσει πλήρη κινητικότητα, μετά από την εγχείρηση του χειμώνα», είπε ο 23χρονος που δήλωσε γενικά απογοητευμένος, αφού χωρίς αυτά τα προβλήματα θα μπορούσε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση. (βλ. 3η θέση στο πρωτάθλημα, 16 βαθμούς πίσω από τον Rossi, και 7 λιγότερους από τον Lorenzo)

Είναι πολλοί αυτοί που πιθανολογούν ο Stoner να έχει προσβληθεί από τη νόσο «Έπσταϊν-Μπάρ», που προσβάλει ανθρώπους που κουράζονται πολύ και ταξιδεύουν διαρκώς, χωρίς να ξεκουράζονται αρκετά.

Επόμενο άρθρο »

VALENTINO ROSSI: 5os στη λίστα των πλουσιότερων αθλητών

« Προηγούμενο άρθρο

ELIAS: Είδε φως επιτέλους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα