• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η μάχη του Τίτλου συνεχίζεται!
Αυτή την εβδομάδα στην πίστα του Sachsenring
Νέα 06/07/2015 - 13:06

Στη Γερμανία έχουν διεξαχθεί 76 Grand Prix, με τη θρυλική πίστα του Sachsenring να έχει παρουσία στο Ημερολόγιο Αγώνων από το 1998.

 

Εκεί θα συνεχιστεί το συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα, έχοντας ως παρακαταθήκη τη μάχη των Rossi και Marquez στην τελευταία στροφή της πίστας του Assen, ένα περιστατικό που έκανε το γύρο του κόσμου και συζητήθηκε πολύ!

 

Ο Vale πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στο Assen και διεύρυνε τη διαφορά του από τον Jorge Lorenzo στους δέκα βαθμούς.

 

Ο Ιταλός θρύλος έχει τέσσερεις νίκες στη Γερμανική πίστα, με την τελευταία του το 2009 όταν και είχε φτάσει στο Sachsenring σε περίπου παρόμοιες συνθήκες!

 

Τότε, όπως και φέτος, είχε διαφορά από τον Lorenzo στους εννέα βαθμούς, ενώ είχε πετύχει και τρεις νίκες στο Πρωτάθλημα.

 

Φυσικά ο Rossi θα θέλει να επαναληφθεί η ιστορία και να πάρει τη νίκη στη Γερμανία - όπως έκανε το 2009 - χρονιά που πανηγύρισε και τον ένατο Παγκόσμιο Τίτλο του.

 

Από την πλευρά του, ο Jorge Lorenzo θα θέλει να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά το Γύρο του Assen όταν κι έκανε μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση.

 

Βέβαια, στο Sachsenring - όπως και στο Austin και στην Αργεντινή - ο Jorge Lorenzo δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία! Πάντως, στους τελευταίους πέντε αγώνες στη Γερμανική πίστα, βρίσκεται ανελλιπώς στο βάθρο.

 

Από την άλλη, ο Marc Marquez ψάχνει εκδίκηση για την ήττα του στο Assen. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δείχνει να έχει ανακτήσει εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα του, χρησιμοποιώντας το περσινό πλαίσιο.

 

Ακόμα κι έτσι, το έργο που έχει μπροστά του φαντάζει δυσθεώρητο, με 74 βαθμούς διαφοράς να τον χωρίζουν από την κορυφή.

 

Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ισπανός δεν θα παίξει ρόλο στην έκβαση του φετινού Τίτλου, ερχόμενος σε μια πίστα όπου τα δυο τελευταία χρόνια έχει πάρει νίκες από pole position, ενώ έχει κάνει και τους ταχύτερους γύρους!

 

Ο Dani Pedrosa τερμάτισε όγδοος στο Assen με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του (είχε μια πτώση στο ζέσταμα με την πρώτη) έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα με τον συμπλέκτη και τα φρένα.

 

Στη Γερμανία θέλει να πάρει το δεύτερο φετινό του βάθρο, σε μια πίστα - το Sachsenring - στην οποία είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης, με έξι νίκες (2 στα 250cc και 4 στη μεγάλη κατηγορία)!

 

Με την τέταρτή του θέση στην Ολλανδία - τον τρίτο αγώνα στη σειρά που είναι η κορυφαία GP15 - ο Andrea Iannone θέλει να εδραιώσει την τρίτη του θέση στη βαθμολογία, έχοντας αυξήσει τη διαφορά του από τον Dovizioso στους 20β.

 

Για τον Dovi έχει έρθει η ώρα της ανάκαμψης, μετά από δυο εγκαταλείψεις σε Mugello και Catalunya, αλλά και τα προβλήματα με το σπασμένο κάθισμα στο Assen που τον ανάγκασαν να τερματίσει 12ος.

 

Στην Suzuki ο Aleix Espargaro συνεχίζει να «φωνάζει» για περισσότερη δύναμη, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Vinales μπήκαν στη δεκάδα στην Ολλανδία. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και τη μάχη για την κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα.

 

Στο Assen νικητής ήταν ο Pol Espargaro (5ος), με τον Cal Crutchlow να ολοκληρώνει έκτος και τον Bradley Smith να ακολουθεί. Στη βαθμολογία ο Smith είναι 20β μπροστά από τον Crutchlow, με τον Espargaro ένα ακόμα βαθμό πιο πίσω.

 

Ο Scott Redding έχει εκφράσει πολλές φορές την απογοήτευσή του από τις φετινές του εμφανίσεις πάνω στην εργοστασιακή RC213V και ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να αρχίσει να παίρνει καλά αποτελέσματα.

 

Ο Βρετανός θα θέλει σίγουρα να κλείσει το πρώτο μισό της φετινής σεζόν με ένα καλό αποτέλεσμα στο Sachsenring, αν και η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι από τις καλύτερές του.

 

Ο Loris Baz είχε εξαιρετική παρουσία στο Assen και κατάφερε να πάρει τη νίκη στις OPEN μοτοσυκλέτες, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της υποκατηγορίας - Hector Barbera - στους 2β.

 

Ο Hayden, μετά την 16η θέση του στην Ολλανδία, θέλει να επιστρέψει στους βαθμούς σε μια πίστα όπου κατά το περελθόν (και συγκεκριμένα από το 2005-07) είχε τρία συνεχόμενα βάθρα.

 

Ο Laverty ήταν πολύ απογοητευμένος από την πτώση του στο Assen, όπου είχε για πρώτη φορά το νέο ψαλίδι της Honda, ενώ ο Jack Miller θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στην πίστα που είχε κερδίσει πέρυσι στην Moto3.

 

Ο περσινός αγώνα ήταν ένας από τους πιο περίεργους των τελευταίων χρόνων! Ο άστατος καιρός ανάγκασε 14 αναβάτες ν’ αλλάξουν μοτοσυκλέτες μετά το γύρο προθέρμανσης και ως εκ τούτου να ξεκινήσουν από την pit lane!

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ο αγώνας πέρσι ήταν τρελός!

« Προηγούμενο άρθρο

Χάνει το Sachsenring ο Bradl!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα