• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao Αγώνας 1: Φοβερός Rea!
Πρώτος στον αγώνα που περιπλέχθηκε λόγω βροχής
Νέα 07/06/2015 - 14:28

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Jonathan Rea σήμερα το μεσημέρι, επικρατώντας του Sykes στο πρώτο σκέλος που περιπλέχθηκε λόγω βροχής!

Όλα έδειχναν ότι η μάχη των δυο θα πήγαινε μέχρι τη γραμμή τερματισμού, ωστόσο η ΖΧ-10R του Sykes αντιμετώπισε πρόβλημα στον προτελευταίο γύρο και ο Rea κέρδισε με διαφορά 9 δευτ!

Η τρίτη θέση του βάθρου πήγε στον Chaz Davies, ο οποίος έδωσε ωραία μάχη με τον Leon Haslam, μέχρι που ο τελευταίος έπεσε στον 16ο γύρο.

Έξι γύρους πριν από το τέλος, τα πράγματα περιπλέχτηκαν με τη βροχή. Με τη βροχή να δυναμώνει, μόνο ο Sykes έμεινε στη βρεγμένη πίστα με τα σλικ ελαστικά!

Οι υπόλοιποι είχαν μπει στα pits στο τέλος του 15ου γύρου      . Στον επόμενο γύρο μπήκε και ο Sykes, ο οποίος πια ήταν κοντά με τον Rea και όλα έδειχναν ότι οι διαφορές τους θα λύνονταν στον τελευταίο γύρο.

Όμως η μοτοσυκλέτα του Sykes αρνούνταν να πάει πάνω από τις 9,000σαλ και παρά το ότι ήταν πολύ δυνατός, στο τέλος έπρεπε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση.

Ήταν η πιο δύσκολη από τις 9 φετινές νίκες του Rea, ο οποίος ξεκίνησε από την 8η θέση. Η εκκίνησή του ήταν εξαιρετική και με το τέλος του πρώτου γύρου ήταν 2ος, πίσω από τον επίσης εξαιρετικό στην εκκίνηση Sykes.

Ο poleman Davide Giugliano ξεκίνησε με λάθη το πρώτο σκέλος, βγαίνοντας εκτός πίστας στο δεύτερο γύρο και πέφτοντας από την 5η στην 9η θέση.

Οι Kawasaki είχαν ξεφύγει και οι Davies και Haslam ακολουθούσαν με διαφορά πάνω από δυο δευτερόλεπτα πίσω. Πολύ καλή ήταν η μάχη για την 5η θέση, με έξι αναβάτες να τη διεκδικούν.

Ο Rea ακολουθούσε τον Sykes για δέκα γύρους προτού κάνει την κίνησή του, ενώ πίσω τους η δυνατή μάχη των Davies και Haslam έληγε άδοξα για τον δεύτερο που έπεσε στην Κ5 του 16ου γύρου. Επανήλθε στην πίστα και τερμάτισε 12ος.

Τις ιδιαίτερες συνθήκες κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο ο Davide Giugliano, με τον Ιταλό να κατορθώνει να σκαρφαλώνει στην 4η θέση στο τέλος.

Στη μάχη για την πέμπτη θέση ήταν από την αρχή σχεδόν του αγώνα ο Sylvain Guintoli, ο οποίος στο τέλος κέρδισε έδαφος και ήταν αυτός που στο τέλος κατάφερε να τερματίσει πέμπτος.

Αυτή τη θέση είχε ο Alex Lowes στην αρχή του αγώνα, στον τρίτο γύρο, όταν ανοίχτηκε στην Κ5 κι έχασε πολύτιμο χρόνο πέφτοντας στη 12η θέση. Στο τέλος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 11η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Portimao Αγώνας 2: Ανυπέρβλητος Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao ΕΔ3: Οι τρεις πρώτοι στα 50χιλ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα