• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νέα BMW S 1000 XR
Συμπληρώθηκε το ‘Καρέ’
Τεστ-Μοντέλα 02/06/2015 - 15:58

Μετά τις S 1000 RR και HP4 superbikes και την S 1000 R roadster, η BMW Motorrad αποκαλύπτει τώρα το τέταρτο μέλος της γκάμας μοτοσικλετών υψηλής ιπποδύναμης με κινητήρες straight-four και σπορ χαρακτήρα. Βασισμένη στην επιτυχημένη φόρμουλα καινοτόμου τεχνολογίας, επιδόσεων και ασφάλειας της σειράς, η BMW Motorrad έκανε το επόμενο βήμα με την S 1000 XR, η οποία προσφέρει τα ίδια συστατικά στοιχεία σε μία νέα εκδοχή με την ονομασία “adventure sport”. Αυτή συνίσταται στα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας τουρισμού και πλαισιώνεται από σπορ επιδόσεις και υψηλά επίπεδα άνεσης και καθημερινής χρηστικότητας. Η νέα S 1000 XR είναι εμπλουτισμένη με μία γενναία δόση συναισθηματικής έκφρασης.

 

Εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας για ισχυρές, σπορ επιδόσεις. 
Ο εν σειρά τετρακύλινδρος (straight-four) κινητήρας της νέας BMW S 1000 XR προέρχεται από την S 1000 R roadster. Αποδίδει 118 kW (160 hp) στις 11.000 rpm και παράγει μέγιστη ροπή 112 Nm στις 9.250 rpm. Η άφθονη ροπή του μεταφράζεται σε δυναμική απόκριση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές υποστηρίζοντας τους αναβάτες σε επαρχιακούς δρόμους ή κατά τη μεταφορά συνεπιβάτη. Ο straight-four συνδυάζει εκπληκτική ελκτική ισχύ και συναρπαστική επιτάχυνση με υψηλή μέγιστη ισχύ, ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του ένα ωφέλιμο εύρος στροφών μέχρι και πάνω από τις 10.000 rpm, κάτι που την καθιστά ιδανική και άκρως απολαυστική σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές ή στις διακοπές με συνεπιβάτη και αποσκευές.

 

Δύο προγράμματα οδήγησης και ASC στάνταρ και προαιρετικά Pro riding modes , με DynamicTraction Control ( DTC ) και ABS Pro .

Για την καλύτερη προσαρμογή στις επικρατούσες οδικές συνθήκες, η νέα S 1000 XR ήδη προσφέρεται με τα προγράμματα οδήγησης “Rain” και “Road” στάνταρ. Το στάνταρ Automatic Stability Control (ASC) διασφαλίζει υψηλά πρότυπα οδηγικής ασφάλειας με βελτιστοποίηση της πρόσφυσης. Η νέα S 1000 XR μπορεί να εφοδιάζεται από το εργοστάσιο με Pro riding modes, συμπερ. των πρόσθετων προγραμμάτων “Dynamic” και “Dynamic Pro” μαζί με Dynamic Traction Control (DTC) και ABS Pro.

 

Πρωτοποριακό σασί με νέο πλαίσιο και Dynamic ESA ( Electronic Suspension Adjustment ) προαιρετικά. 
Το σασί της νέας μοτοσικλέτας S 1000 XR adventure sport είναι εξίσου εντυπωσιακό με την άγρια ισχύ του εν σειρά τετρακύλινδρου κινητήρα. Βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας του μοντέλου χρησιμοποιεί περιμετρικό πλαίσιο από κράμα αλουμινίου στο οποίο ο κινητήρας αποτελεί τμήμα της φέρουσας δομής. Η ανάρτηση του τροχού μπροστά και πίσω περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι σε συνδυασμό ένα ψαλίδι με ρυθμιζόμενο κεντρικό γόνατο ελατηρίου. Η γεωμετρία του πλαισίου έχει αναθεωρηθεί πλήρως για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της XR. Όταν εφοδιάζεται με το προαιρετικό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), η νέα S 1000 XR ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της ασφάλειας, των επιδόσεων και της άνεσης, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται κορυφαίες συγκινήσεις adventure sport.

 

ABS Pro διατίθεται από το εργοστάσιο στο πλαίσιο των Pro riding modes για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση. 
Ενώ τα στάνταρ ABS της BMW Motorrad μέχρι σήμερα διασφαλίζουν ένα εξαιρετικό πρότυπο ασφάλειας στο φρενάρισμα στην ευθεία, το προαιρετικό ABS Pro αυξάνει την ασφάλεια φρεναρίσματος υπό κλίση. Σε τέτοιες καταστάσεις, το ABS Pro εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών ακόμα και στο απότομο φρενάρισμα. Σαν αποτέλεσμα, μειώνονται οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης κυρίως στα φρεναρίσματα πανικού και περιορίζονται οι όποιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις της μοτοσικλέτας. Με το ABS Pro, οι αναβάτες απολαμβάνουν αυξημένη ευστάθεια στο φρενάρισμα σε συνδυασμό με βέλτιστη ισχύ ακινητοποίησης, ακόμα και σε στροφές.

 

Νέα  1000  XR – στυλ και λειτουργικότητα για σπορ επιδόσεις και ταξίδια περιπέτειας. 
Η νέα BMW S 1000 XR είναι ένα κράμα μοντέλων BMW Motorrad GS, Touring και Sport εμφανισιακά, ενώ λανσάρει μία νέα γενιά μοτοσικλετών με την ονομασία “adventure sport”. Αυτό φαίνεται καθαρά σε όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία και συνδυάζεται με άψογη εργονομία, ευφυή προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, αυξημένη κατά 20–30 mm διαδρομή του ελατηρίου και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Ορεινά περάσματα, βόλτες στην εξοχή, οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ή ακόμα και σε ανώμαλα κομμάτια του δρόμου δεν αποτελούν πρόβλημα αφού η νέα S 1000 XR διαχειρίζεται τα πάντα με αυτοπεποίθηση.

 

 Κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW S  1000  XR :

  • Εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας με κυβισμό 999 cc. Ισχύς 118 kW (160 hp) στις 11.000 rpm, μέγιστη ροπή 112 Nm στις 9.250 rpm.
  • Δυναμική, καινοτόμος σχεδίαση με ανάγλυφες επιφάνειες.
  • BMW Motorrad ABS στάνταρ (ημι-συνδεδεμένο, με δυνατότητα απενεργοποίησης).
  • ABS Pro για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση (τμήμα των προαιρετικών Pro riding modes)
  • Automatic Stability Control (ASC) στάνταρ για επιτάχυνση με ασφάλεια ακόμα και συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.
  • Dynamic Traction Control (DTC) με αισθητήρα κλίσης για εξαιρετικές επιδόσεις και ενεργητική ασφάλεια κατά την επιτάχυνση (τμήμα των προαιρετικών Pro riding modes).
  • Δύο προγράμματα οδήγησης (riding modes) επιλέγονται από τον αναβάτη μέσω στάνταρ μπουτόν (“Rain” και “Road”).
  • Διατίθενται δύο πρόσθετα προγράμματα οδήγησης, “Dynamic” και “Dynamic Pro” (τμήμα των προαιρετικών Pro riding modes).
  • Ελατήρια με μεγάλη διαδρομή για άριστη ευελιξία και υψηλά αποθέματα αποσβέσεων.
  • Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης, Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) για βέλτιστη προσαρμογή στις επικρατούσες συνθήκες, προαιρετικό.
  • Ευελιξία και υπερυψωμένη θέση σέλας.
  • Πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών με πληθώρα χαρακτηριστικών.
  • Πλούσιος εξοπλισμός και εκτενής γκάμα αξεσουάρ που πληρούν τα γνωστά υψηλά πρότυπα της BMW Motorrad.

Επόμενο άρθρο »

Οδηγούμε Yamaha R1 & R1M!

« Προηγούμενο άρθρο

11 Ιουνίου η παρουσίαση της RC213V-S;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα