• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι έγινε στην εκκίνηση με τον Iannone;
Webb: Είναι ο πιο τυχερός αναβάτης του κόσμου!
Νέα 02/06/2015 - 10:51

Ο αγώνας στο Mugello είχε μια ιδιαιτερότητα στην εκκίνησή του. Από την τηλεόραση φάνηκε πολύ καθαρά ότι ο Andrea Iannone ξεκίνησε πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους αναβάτες.

 

Ωστόσο - κι ενώ ο Abrahan θα τιμωρούνταν κατά τη διάρκεια με ποινή ride through για άκυρη εκκίνηση - κάτι τέτοιο δεν έγινε για τον Ιταλό της Ducati.

 

Σύμφωνα με τον Mike Webb της Επιτροπής Αγώνων, ο Iannone έκανε την τέλεια εκκίνηση, φεύγοντας ακριβώς την ώρα που έσβηναν τα φώτα!

 

«Είχαμε μια ξεκάθαρη παραβίαση από τον Abrahan, όμως με τον Iannone ήταν εντελώς το αντίθετο. Πρέπει να πω ότι είναι ο πιο τυχερός αναβάτης του κόσμου! Έφυγε ακριβώς την ώρα που έσβηναν τα φώτα!»

 

«Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ήταν καθαρά θέμα τύχης. Την ώρα που αποφάσισε να φύγει, έσβηναν τα κόκκινα φώτα! Έχουμε κάμερες σε κάθε σειρά με 500 καρέ το δευτερόλεπτο».

 

«Ήταν φοβερά τυχερός, στο ένα καρέ της κάμερας τα φώτα δεν είχαν σβήσει κι εκείνος ήταν στη θέση του, στο άλλο καρέ έσβησαν κι αυτός ξεκινούσε».

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο κανονισμός για τις άκυρες εκκινήσεις έχει τροποποιηθεί φέτος. Στο παρελθόν, αν υπήρχε μετακίνηση μοτοσυκλέτας πριν σβήσουν τα φώτα, τότε θεωρούνταν άκυρη εκκίνηση και ο αναβάτης δεχόταν ποινή.

 

Πλέον, αν κάποιος μετακινηθεί μερικά χιλιοστά ή εκατοστά πριν σβήσουν τα φώτα, το συνειδητοποιήσει και σταματήσει και μετά ξεκινήσει με το σβήσιμο των φώτων, τότε δεν τιμωρείται.

 

Το σκεπτικό είναι ότι δεν αποκτά κάποιο πλεονέκτημα με μερικά χιλιοστά ή εκατοστά, ωστόσο αν το κάνει για κάποια μέτρα, φυσικά θα τιμωρηθεί αφού πρώτα εξεταστεί το video.

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο ανθρώπινος παράγοντας και η κρίση των Αγωνοδικών συνυπολογίζεται στις ποινές των αναβατών. Αυτός ήταν ο λόγος που ήταν απογοητευμένος ο Karel Abraham.

 

Ο Τσέχος μπορεί να έφυγε εμφανώς πολύ γρήγορα, όμως επί της ουσίας δεν κέρδισε τίποτα από την άκυρη εκκίνησή του, καθώς ήταν 24ος στο τέλος του πρώτου γύρου αν και είχε ξεκινήσει από την 20η θέση του grid.

 

Για τον Τσέχο, η Επιτροπή δεν έπρεπε να τον τιμωρήσει μιας και δεν απέκτησε κανένα πλεονέκτημα με την άκυρη εκκίνησή του.

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Το τελευταίο αντίο στο Mugello;

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Ήμουν τυχερός, ευτυχώς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα