• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Η εποχή της Honda τελειώνει;
Διαγωνισμός για νέο προμηθευτή κινητήρων από το 2019
Νέα 25/05/2015 - 10:03

Το μονοπώλιο της Honda στην Moto2 μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, καθώς πριν από μερικές ημέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIM) ανακοίνωσε ότι από το 2019 θα διεξαχθεί διαγωνισμός για νέο προμηθευτή κινητήρων στη μεσαία κατηγορία του Πρωταθλήματος.

 

Ο λόγος είναι ότι ο κινητήρας της CBR600 - που δίνει ζωή στις μοτοσυκλέτες της Moto2 από τότε που δημιουργήθηκε η νέα κατηγορία - παραμένει ο ίδιος από το 2010 και η Honda δεν εγγυάται την προμήθεια ανταλλακτικών μετά και το τέλος του νυν συμβολαίου, το οποίο λήγει το 2018.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει να βρεθεί καινούργιος κινητήρας είτε αυτός θα είναι από την Honda, είτε από άλλον κατασκευαστή. Το ενδιαφέρον από τους Γιαπωνέζους άλλωστε είναι αρκετά μεγάλο, με την Yamaha να είχε κάνει κι αυτή πρόταση το 2010 για την Moto2.

 

Ωστόσο και η Suzuki κι ενδεχομένως και η Kawasaki θα μπορούσαν να μπουν στο παιχνίδι, καθώς έχουν 600cc sportbikes. Το βέβαιο πάντως είναι ότι με την αλλαγή αυτή θα είναι δυσαρεστημένες οι ομάδες της Moto2.

 

Μια αλλαγή κινητήρα σημαίνει ότι το παλιό πλαίσιο καθίσταται άχρηστο και θα πρέπει να ξεκινήσουν να χτίζουν εμπειρία σταδιακά με ένα καινούργιο για το καινούργιο μοτέρ. Παράλληλα, η Moto2 είναι μια κατηγορία εξαιρετικά δημοφιλής για τις ομάδες, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

 

Στην κατηγορία αυτή, μπορεί κανείς να βρει κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και ανάρτηση με κάτω από 200,000€ την ώρα που στην Moto3 - και παρά το πλαφόν εκεί - μια μοτοσυκλέτα μπορεί να κοστίζει από 300,000€ έως και 500,000€ ανά σεζόν, ανάλογα με τον κατασκευαστή.

 

Όλες οι ομάδες της Moto2 έχουν μεγάλη εμπειρία και πάρα πολλά δεδομένα με το πλαίσιο που χρησιμοποιούν και όλα αυτά θα χαθούν όταν κι εφόσον η Honda αποχωρήσει από την κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Σαν να οδηγούσα σε πάγο!

« Προηγούμενο άρθρο

Donington Park: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα