• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Eυχάριστα τα νέα για Haga
Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ιάπωνας καθώς οι αρχικές ενδείξεις για κάταγμα στη σπονδυλική στήλη δεν επιβεβαιώθηκαν...
Νέα 29/06/2009 - 11:29
Ευχάριστα νέα έρχονται από την Αγγλία για την κατάσταση του Noriyuki Haga, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Donington Park, ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στους πρώτους γύρους του β' σκέλους.

Oι αρχικές εκτιμήσεις ήταν πολύ άσχημες για τον Ιάπωνα, καθώς οι ακτινογραφίες που έγιναν στο ιατρικό κέντρο της πίστας έδειξαν κάταγμα στους θωρακικούς σπόνδυλους Τ8 και Τ9, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο και να έμενε δύο με τρεις μήνες εκτός δράσης. Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Derby όπου υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις

Εκεί τα νέα ήταν παρήγορα, καθώς οι αρχικές ενδείξεις για κάταγμα στη σπονδυλική στήλη δεν επιβεβαιώθηκαν στον αξονικό τομογράφο. Τη Δευτέρα ο 34χρονος αναβάτης θα υποβληθεί σε εγχείρηση στον πήχυ του δεξιού του χεριού, που έχει υποστεί κάταγμα και στον αριστερό του ώμο. Aν όλα πάνε καλά ο Ιάπωνας θα είναι έτοιμος μέχρι τον αγώνα του Nurburgring στις 6 Σεπτεμβρίου, χάνοντας μόνο τον 10ο αγώνα της χρονιάς που γίνεται στην Τσεχία στις 26 Ιουλίου.

«Τα νέα είναι ευχάριστα. Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη, τοτε θα ξεπεράσει τον τραυματισμό με ένα μήνα ξεκούρασης», είπε ο team-manager, Davide Tardozzi.

«Τη Δευτέρα το πρωί ο Noriyuki θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του χέρι. Την Τετάρτη αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στην Ιταλία, όπου θα ξεκινήσει αμέσως προπόνηση», δήλωσε η σύντροφός του Ιάπωνα αναβάτη Yurie Haga.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στροφή Coppice, όπου έπεσε ο Haga στο β' σκέλος του αγώνα του Donington, είναι η ίδια στροφή στην οποία το 2007 ο Troy Bayliss είχε το ατύχημα που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό ενός δάχτυλου του χεριού του!

Επόμενο άρθρο »

Assen GP 125: Gadea νικητής, Martinez 200 βάθρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Τι συμβαίνει με τον Stoner;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα