• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Argentina Moto3: Επιβλητική νίκη Kent!
Vazquez και Vinales στο βάθρο
Νέα 19/04/2015 - 23:12

O Danny Kent έκανε έναν μεγαλειώδη αγώνα στην Αργεντινή και κατάφερε να γίνει ο πρώτος Βρετανός στη μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που παίρνει δυο συνεχόμενες νίκες, μετά το 1971 και τον Barry Sheene!

 

Οι καιρικές συνθήκες είχαν αλλάξει, σε σχέση με ό,τι είχαν συνηθίσει οι αναβάτες στις κατατακτήριες χτες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Danny Kent να κάνει μια τεράστια διαφορά από τον ανταγωνισμό και να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος.

 

Ο Βρετανός ήταν εντυπωσιακός και η διαφορά του από τον δεύτερο ξεπέρασε τα 10 δευτερόλεπτα για να επαναλάβει την απόλυτη κυριαρχία του στον αγώνα, όπως έκανε και μια εβδομάδα νωρίτερα στο Τέξας.

 

Δυνατές ήταν οι μονομαχίες για τις δυο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου, με τον Efren Vazquez να κάνει το 1-2 για την Leopard Racing, μετά από μια δυνατή μάχη που έδωσε μέχρι το τέλος με τον Isaac Vinales.

 

Ο τελευταίος χάρισε το πρώτο βάθρο στην KTM, έστω κι αν τυπικά αυτό ανήκει στην Husqvarna, μιας και με αυτά τα λογότυπα αγωνίζεται ο Ισπανός στην Moto3.

 

Ο Miguel Oliveira είχε ένα συμβάν στις αρχές του αγώνα και έχασε αρκετές θέσεις, για να συνεχίσει με εντυπωσιακό ρυθμό και γράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο του αγώνα (και νέο ρεκόρ πίστας) κατάφερε σταδιακά να ανακάμψει και να χάσει για λίγο την τρίτη θέση!

 

Τους 11 βαθμούς που δίνει η 5η θέση πήρε ο Brad Binder, μπροστά από τον Fabio Quartararo που έκανε και πάλι έναν πολύ καλό αγώνα, ανεβαίνοντας μέχρι την έκτη θέση! Επίσης πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Karel Hanika που ήταν η τέταρτη KTM στις εφτά πρώτες θέσεις.

 

Ο Romano Fenati έκανε μια αντιαθλητική και απαράδεκτη κίνηση στο ζέσταμα, όταν αφενός κλώτσησε εν κινήσει τον συναθλητή του Niklas Ajo και αφετέρου όταν ήταν δίπλα-δίπλα για μια δοκιμαστική εκκίνηση στο τέλος, άρχισε να χτυπά τον Ajo!

 

Φυσικά ο θερμόαιμος Ιταλός τιμωρήθηκε με τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια και έχοντας ήδη - τόσο νωρίς στη σεζόν - συμπληρώσει τέσσερεις στο σύνολο, έπρεπε να ξεκινήσει από το τέλος του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Παρά ταύτα ο Ιταλός έδειξε ότι είναι ένας πολύ γρήγορος αναβάτης στην ημέρα του και τερμάτισε στην 8η θέση, σε μια πίστα όπου πέρυσι είχε πανηγυρίσει τη νίκη. Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Enea Bastianini και ο Niklas Ajo.

Επόμενο άρθρο »

Argentina Moto2: Παρθενική νίκη για Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Assen: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα