• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 16/04/2015 - 22:44

Ο άνθρωπος που προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα πήρε πρώτος το λόγο και αναφέρθηκε στην έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος. «Δεν είναι τόσο σημαντικό να προηγείσαι μετά από δυο αγώνες, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς τη σεζόν, ειδικά όταν έχεις κερδίσει έναν αγώνα».

 

«Το να έχω 41 βαθμούς μετά το Austin, που είναι δύσκολη πίστα για εμάς, είναι καλό. Και τώρα είμαστε στο τρίτο Grand Prix και στα χαρτιά η πίστα αυτή είναι καλύτερη για την Μ1».

 

Ο Valentino Rossi υπογράμμισε τη σημασία του να διαφυλάξεις το μπροστινό ελαστικό στην Termas de Rio Hondo, ενώ όποτε έβρισκε ευκαιρία μιλούσε για τον ενθουσιασμό των Αργεντινών φιλάθλων: «Το πάθος τους είναι απίστευτο! Κάποιες φορές είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πόσο δημοφιλές είναι το MotoGP εδώ».

 

Ο Andrea Dovizioso είναι ο πρώτος αναβάτης της Ducati που παίρνει δυο συνεχόμενα βάθρα από το 2010 και τον Casey Stoner! «Τι ξεκίνημα! Είναι σχεδόν τέλειο με δυο δεύτερες θέσεις, που σημαίνει ότι είμαστε δεύτεροι στο Πρωτάθλημα».

 

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο κλίμα στο γκαράζ της Ducati: «Είναι διαφορετική η κατάσταση. Τώρα έχουμε πολλή ενέργεια για να παλεύουμε, να δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση... ξέρουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα. Όταν ο ρυθμός της μοτοσυκλέτας είναι καλός, όλα αλλάζουν καθώς μπορείς να δουλεύεις διαφορετικά σε κάθε Σ/Κ».

 

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε για το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα του σταμάτησε μετά το τέλος του αγώνα στην COTA, ο Dovizioso αρνήθηκε ότι είχε μείνει από καύσιμο: «Όχι, δεν μείναμε. Είχαμε ένα θέμα με το ντεπόζιτο αλλά δεν επιτρέπεται να το συζητήσουμε...».

 

Ο Marquez από την πλευρά του σχολίασε ότι ενώ το Πρωτάθλημα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους οπαδούς, εκείνος ανησυχούσε μετά τον αγώνα στο Qatar: «Η ανησυχία μου ήταν ότι μετά έπρεπε να επιστρέψω δυνατός και τώρα είμαι μόνο πέντε βαθμούς πίσω».

 

Πέρυσι στην Αργεντινή η Honda έκανε το 1-2, ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής γνωρίζει ότι φέτος θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό! «Πέρυσι ένιωθα πολύ καλά εδώ, ωστόσο φέτος όπως έχουμε δει, όλοι έχουν βελτιωθεί κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να είμαστε σ’ αυτό το επίπεδο».

 

Εξαιτίας ενός τραυματισμού πέρυσι, ο Cal Crutchlow της CWM-LCR Honda δεν κατάφερε να αγωνιστεί εκεί: «Είναι ωραία που βρισκόμαστε επιτέλους εδώ. Μας καλωσόρισαν υπέροχα πολλοί οπαδοί. Πέρυσι ήταν ένα από τα καλύτερα GP, ακόμα και για μένα που το έβλεπα από το σπίτι».

 

Παρά το ότι δεν έχει αγωνιστεί στην πίστα, ο Crutchlow τη γνωρίζει από ένα τεστ στο οποίο είχε συμμετάσχει: «Ελπίζω να εκμεταλλευτώ τις ελεύθερες δοκιμές, καθώς δεν αγωνίστηκα εδώ πέρυσι και μειονεκτούμε. Και στις δοκιμές που ήμουν εδώ, δεν είχε πρόσφυση κι έτσι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

 

O Aleix Espargaro έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο Τέξας, κάτι που εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς αν αναλογιστεί ότι ο Ισπανός - πάνω στην αδύναμη GSX-RR που έχανε ως και 18χλμ/ώρα - σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, έχει ως στόχο του να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στην Αργεντινή.

 

«Θα προτιμούσαμε μια καλύτερη θέση στο Qatar, ωστόσο πήραμε βαθμούς και αυτό είναι που μετράει, ειδικά όταν χάνεις τόσο πολύ στην ευθεία. Είμαστε χαρούμενοι με τη δουλειά που γίνεται, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε κι ελπίζουμε να μειώσουμε τη διαφορά από τους μπροστά».

 

Η Αργεντινή είναι ό,τι πιο κοντινό σε εντός έδρας αγώνα για τον Yonny Hernandez, ο οποίος είναι ο πρώτος Κολομβιανός που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο ίδιος θέλει να αφήσει πίσω του το Τέξας και την πτώση που είχε.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Νιώθω σαν να αγωνίζομαι εντός έδρας! Θέλω να μπω στη δεκάδα και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα για τους οπαδούς μου και τους ανθρώπους μου».

 

Ο Hernandez θα φορά ένα νέο κράνος με τη σημαία της Αργεντινής πάνω του. «Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση για τον αγώνα, αφού νιώθω σαν στο σπίτι μου και το αφιερώνω ειδικά στους Αργεντινούς και στους Λατινοαμερικάνους».

 

Δείτε το πρόγραμμα των μεταδόσεων, πατώντας εδώ.

Επόμενο άρθρο »

Συγκεντρωμένος κι ετοιμοπόλεμος ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Bridgestone για το μπροστινό στην COTA

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα