• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: Ο καλύτερος αγώνας!
Στην καριέρα μου στη μεγάλη κατηγορία
Νέα 15/04/2015 - 10:40

Ο Bradley Smith έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, την Κυριακή του Πάσχα στην Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας.

 

Ο Βρετανός έμεινε στην έκτη θέση, ωστόσο η διαφορά των δέκα δευτερολέπτων από τον Marc Marquez ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη που είχε όταν κέρδιζε πέρυσι το παρθενικό του βάθρο στο Phillip Island.

 

«Καταπληκτικός αγώνας και καταπληκτικά εκκίνηση. Ήταν φοβερό που κατάφερα να ανέβω από τη δέκατη θέση στην τέταρτη με το ξεκίνημα! Το ρίσκο που πήρα να βγω στην εξωτερική της Κ1 μου βγήκε».

 

«Είχα δει ότι σε προηγούμενους αγώνες κάποιοι αναβάτες μπλέκονταν στην εσωτερική κι έτσι το αποφάσισα και δούλεψε. Ήμουν άνετος στους πρώτους πέντε γύρους, αλλά όταν ο Marc πέρασε τον Dovizioso, δεν είχα το ρυθμό να τους ακολουθήσω».

 

«Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος με το μπροστινό γκρουπ, που ξέχασα να πατήσω κάποια κουμπιά για το traction control. Υπερθέρμανα λοιπόν το ελαστικό κι έχασα εκεί τον αγώνα».

 

Ο Smith δεν επέλεξε τη σωστή χαρτογράφηση στην αρχή του αγώνα και αυτό είχε επίπτωση και στα ελαστικά του. Βέβαια, όπως επανέλαβε: «...ήμουν τόσο συγκεντρωμένος μπροστά μου, που δεν σκέφτηκα τι μου “έλεγε” η μοτοσυκλέτα».

 

«Είμαι όμως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Πήρα την έκτη θέση, είμαι ο καλύτερος δορυφορικός και δέκα δευτερόλεπτα από τον πρώτο! Σίγουρα η καλύτερή μου εμφάνιση στη MotoGP».

 

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία που είχε στον αγώνα, το γεγονός ότι ξέφυγε μαζί με τους πρωτοπόρους για να αποφύγει τα απρόοπτα.

 

«Όπως είδαμε με τον Pol, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Scott... πάντως όταν είσαι με τους μπροστά αποφεύγεις αυτούς τους ριψοκίνδυνους τύπους. Αυτό ήταν και το κλειδί του αγώνα».

 

«Παράλληλα είναι σημαντικό γιατί οι μπροστά σε “τραβάνε” μαζί τους. Μετά το συμβάν με τον Scott, είχα μια καλή διαφορά από τον Cal που έπαιξε τεράστιο ρόλο. Αυτό πρέπει να συνεχίσω να κάνω, ευελπιστώντας για μια καλύτερη θέση στο σχηματισμό εκκίνησης».

Επόμενο άρθρο »

COTA: Τα ρεκόρ του Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

EJC: Θετική παρουσία των Δ&Ν Καρακώστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα