• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά του 1ου Γύρου
Νέα 26/03/2015 - 11:19

150 - Ο Karel Abraham θα συμπληρώσει 150 συμμετοχές στα GP αυτό το Σ/Κ στο Qatar και θα γίνει ο πρώτος Τσέχος που θα φτάσει σ’ αυτόν τον αριθμό!

 

150 - Ο νεαρότερος Βρετανός που θα φτάσει τις 150 εκκινήσεις σε GP σε όλες τις κατηγορίες, θα γίνει αυτό το Σ/Κ ο Bradley Smith! Ο νυν κάτοχος του ρεκόρ είναι ο Mike Hailwood.

 

94 - Με την τρίτη του θέση στον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν, ο Dani Pedrosa πήρε το 94ο βάθρο στη μεγάλη κατηγορία! Ένα ακόμα και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Mick Doohan. Μόνο ο Valentino Rossi - με 160 βάθρα - έχει περισσότερα από τον Pedrosa και τον Doohan.

 

20 - Το 2015 θα είναι η 20η χρονιά συμμετοχής του Valentino Rossi στα GP. Σ’ αυτή την αξιοζήλευτη καριέρα, ο Ιταλός θρύλος έχει χάσει μόλις τέσσερεις αγώνες, μετά το σπάσιμο του ποδιού του στο Mugello το 2010.

 

19 - Με τη νίκη του στην Valencia πέρυσι, ο Marc Marquez έφτασε τις 19 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Barry Sheene. Μια ακόμη και το «φαινόμενο» θα ισοφαρίσει τον αριθμό νικών του Freddie Spencer.

 

12 - Φέτος είναι η 12η φορά που φιλοξενείται GP στην πίστα Losail του Qatar και η 8η που το αγωνιστικό Σ/Κ θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων.

 

9 - Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η πίστα Losail θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

 

5 - Οι δυο πιο επιτυχημένοι αναβάτες στο Qatar, με πέντε νίκες ο καθένας, είναι ο Casey Stoner (4 x MotoGP, 1 x 250cc) και ο Jorge Lorenzo (2 x MotoGP, 2 x 250cc, 1 x 125cc).

 

5 - H Yamaha είναι ο πιο πετυχημένος κατασκευαστής στη συγκεκριμένη πίστα με πέντε νίκες, ενώ τόσο η Ducati όσο και η Honda μετρούν τρεις επιτυχίες.

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: «Ρίσκα, γιατί όχι;»

« Προηγούμενο άρθρο

Είπαν για την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα