• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Τέλος το Donington Park!
Το Βρετανικό GP επιστρέφει στο Silverstone!
Νέα 11/02/2015 - 10:15

Το προσωρινό Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP προβλέπει ότι το Βρετανικό Grand Prix θα διεξαχθεί στο Donington Park, ωστόσο μετά τα νέα ότι η συγκεκριμένη πίστα ήρθε σε ρήξη με την Circuit of Wales, η μόνη πίστα που μπορεί να φιλοξενήσει Grand Prix στην Αγγλία είναι αυτή του Silverstone!

 

Φήμες για τη ρήξη ανάμεσα στο Donington Park και τη Circuit of Wales (που κατέχει τα δικαιώματα για αγώνα Grand Prix, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη) είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν εδώ και κάμποσες εβδομάδες, αλλά τίποτα επίσημο δεν έβγαινε προς τα έξω από τις δυο πλευρές.

 

Πάντως επιβεβαιώθηκαν πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου τεστ του MotoGP στην πίστα της Sepang, στην Μαλαισία. Σύμφωνα με πηγές από βρετανικά site, στις 2 Φεβρουαρίου έγινε έκτακτο ταξίδι του Patrick Allen (το νέο αφεντικό του Silverstone) στη Βαρκελώνη, για να συζητήσει με την Dorna το μέλλον του Βρετανικού GP.

 

Η πίστα στο Silverstone είχε πενταετές συμβόλαιο για να φιλοξενεί αγώνες MotoGP, το οποίο όμως έληξε το 2014 και παρά την επιθυμία των υπευθύνων να συνεχίσουν να διοργανώνουν αγώνες, έχασαν τα δικαιώματα από τη Circuit of Wales. Η τελευταία πίστα φιλοδοξεί να γίνει μια από τις πιο μοντέρνες πίστες του Ημερολογίου, ωστόσο η ολοκλήρωσή της έχει καθυστερήση.

 

Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι της Circuit of Wales συζήτησαν τόσο με το Silverstone, όσο και με το Donington Park το ενδεχόμενο μια από τις δυο πίστες να φιλοξενήσει το Βρετανικό Grand Prix για το 2015. Στις συζητήσεις προκρίθηκε το Donington Park, με δεδομένο όμως ότι θα γινόντουσαν οι απαραίτητες (και πολλές) αλλαγές για να εγκριθεί (homologation) η συμμετοχή της πίστας στο Ημερολόγιο.

 

Το κόστος των βελτιώσεων είναι αρκετά υψηλό και το Donington Park δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει από μόνο του, ενώ και η Circuit of Wales δεν έχει τους πόρους για να βοηθήσει στην αποπεράτωση των έργων. Έτσι, η μόνο εγκεκριμένη πίστα για να φιλοξενήσει GP το 2015, χωρίς καμία επιπρόσθετη εργασία, είναι αυτή του Silverstone!

Επόμενο άρθρο »

Aurin: Ο Dani μπορεί τον Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Νότης Παπαπαύλου στο CEV2015!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα