• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Καλύτερα από πέρυσι!
«Φέτος η μοτοσυκλέτα δουλεύει από την 1η ημέρα»
Νέα 04/02/2015 - 23:19

Ο Jorge Lorenzo δεν είχε καμία σχέση με τον περσινό κατσουφιασμένο Lorenzo στην πίστα της Sepang. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία πίσω από τους Marquez και Rossi, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο στα 2:00.521δ.

 

«Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι», παραδέχτηκε ο Lorenzo. «Φέτος είμαστε στην κορυφή από την πρώτη ημέρα και αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα δουλεύει. Η φυσική μου κατάσταση είναι καλή, νιώθω δυνατός αν και η πρώτη ημέρα είναι πάντα δύσκολη».

 

«Πρέπει να χρησιμοποιήσεις μυς που συνήθως δεν χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο κι έτσι πάντα κουράζεσαι. Πάντως νιώθω καλά. Η Sepang δεν είναι και η καλύτερή μας πίστα, αλλά δυο Yamaha στις τρεις πρώτες θέσεις είναι καλό σημάδι».

 

Ένας σημαντικός τομέας για τον Lorenzo είναι να κάνει πρόοδο στα φρένα, χωρίς να χάσει την ταχύτητα μέσα στην στροφή, που είναι και το σήμα κατατεθέν της Yamaha. Σ’ αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha, αν και ο Ισπανός φάνηκε απρόθυμος να συμφωνήσει σ’ αυτή την πρόταση.

 

«Θέλουμε μεγαλύτερη ευστάθεια στα δυνατά φρένα, για παράδειγμα να πάμε από τα 200m στα 180m. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να θυσιάσουμε σε ταχύτητα μέσα στις στροφές, κάποιες φορές όμως όταν κερδίζεις κάπου χάνεις κάπου αλλού. Ελπίζω πάντως να κρατήσουμε την ταχύτητα στις στροφές και να βελτιωθούμε στα φρένα».

 

«Δεν ονειροβατώ, θέλω πρώτα να δοκιμάσω το seamless κιβώτιο. Είμαι χαρούμενος για τη δουλειά που κάνει η Yamaha, αλλά μέχρι να το δοκιμάσω δεν θέλω να πω τίποτα. Είναι αδύνατον να έχεις την κορυφαία μοτοσυκλέτα στα φρένα, στις στροφές και στην επιτάχυνση».

 

«Το 2011 και το 2012 προπονήθηκα εξίσου πάρα πολύ και μπορεί να ήμουν τότε ένα κιλό παραπάνω απ’ ότι τώρα. Τώρα είμαι περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2008, όταν ήρθα στο MotoGP. Έχω διαφορετικό προπονητή και ακολουθώ διαφορετικό πρόγραμμα και είμαι καλύτερα».

 

Πέρα από την πολύ καλή του σημερινή παρουσία στην Sepang, ο Lorenzo έσπευσε να τονίσει ότι η Honda - και ο Marc Marquez ειδικότερα - είναι πάρα πολύ δυνατοί. «Ο Marquez είναι πολύ γρήγορος και ταλαντούχος. Είναι όπως ο Casey, γρήγορος, σε καλή κατάσταση κι εκρηκτικός στον ένα γύρο. Και η Honda είναι πολύ γρήγορη».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα

« Προηγούμενο άρθρο

Η «μέση λύση» το μυστικό του Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα