• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Colin Ewdards: O Valentino είναι ο G.O.A.T.!
Ο Valentino είναι ο GOAT Greatest Of All Time, o μεγαλύτερος όλων των εποχών
Νέα 17/06/2009 - 01:19

Μιλάει με τον Δημήτρη Διατσίδη, την Παρασκευή πριν τον αγώνα της Βαρκελώνης. Ολόκληρη η συνέντευξη, μέρος της οποίας προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ!

 

Ε: Colin πόσο κοντά είσαι φέτος σε ένα 11ο βάθρο στην καριέρα σου;

C.E.: Αισθάνομαι ότι έπρεπε να είχαμε ένα βάθρο στο Motegi και στο LeMans, αλλά υπήρξαν κάποιες καταστάσεις, ίσως και ατυχία, αλλά κάθε στιγμή είμαι έτοιμος, κάθε στιγμή.

 

E: Ήλθες από τα SBK, έφτασες μισή ανάσα από τη νίκη!, πιο πολύ τι σου έχει μείνει στο μυαλό, οι 2 τίτλοι εκεί ή η ζωή σου στα motoGP;

C.E.: Πιστεύω ότι τα δύο μου παιδιά είναι το καλύτερο κομμάτι της ζωής μου και η γυναίκα μου, για να είμαι ειλικρινής. Τώρα όσον αφορά τους αγώνες... δεν ξέρω. Δούλεψα σκληρά για εκείνα τα δύο Πρωταθλήματα στα Superbike, αλλά αυτό ήταν το πρώτο στάδιο της καριέρας μου, το δεύτερο είναι εδώ και νομίζω ότι πάντα πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις τώρα. Δεν μπορείς να κοιτάς το παρελθόν και να λες αυτό ήταν το καλύτερο. Ευχαριστιέμαι αυτό ακριβώς που κάνω τώρα στη ζωή μου.

 

E: Βρήκες νέο κίνητρο στην κόντρα με τον Toseland ή είναι ένα παιχνίδι μυαλού που σε εξιτάρει και σε κάνει να αποδίδεις τέλεια στους τελευταίους γύρους;

C.E.: Αυτό δεν είναι 100% αλήθεια. Είχαμε κάποια θέματα με τον Toseland και τον αρχιμηχανικό του πέρυσι, αλλά στο τέλος της μέρας αυτό έχει περάσει, αλλά από την άλλη μεριά ο πρώτος που θέλεις να περάσεις είναι ο ομόσταυλός σου και όταν τον βλέπεις μπροστά σου είναι σαν να βλέπεις το καρότο να κουνιέται εκεί. Αν αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο, πιθανόν ναι, αλλά την ίδια στιγμή θέλω να τους κερδίσω όλους, όχι μόνο αυτόν.

 

E: Τι γίνεται με τα Bridgestone; Εσύ ήσουν η σημαία της Michelin, τώρα πως βλέπεις τα πράγματα;

C.E.: Υπάρχουν οπωσδήποτε κάποια πλεονεκτήματα, είμαι ένας οδηγός των ελαστικών, έχω καλή αίσθηση για το μπροστινό, το πίσω, για το σκελετό, τις γόμες, δούλεψα πολύ με την άλλη μάρκα για πολλά χρόνια. Ερχόμενη η Βridgestone, ένιωσα απλά άνετα, αμέσως. Πάντα ήμουν ένας οδηγός του μπροστινού συστήματος, πάντα ήμουν σκληρός με το μπροστινό και η

Bridgestone έχει εξαιρετικό μπροστινό, έτσι αυτό με βοήθησε.

 

E: Είναι αλήθεια ότι οι Μ1 πάνε καλύτερα από όλες τις μοτοσυκλέτες, λόγω του ότι πέρυσι η Bridgestone έδωσε μεγάλη σημασία στον Valentino;

C.E.: Από την αρχή τη χρονιάς μέχρι τώρα η Yamaha είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα στην πίστα. Αυτό μέχρι σήμερα, γιατί φαίνεται ότι to μεγάλο Η έφερε κάτι καλό εδώ. Αλλά νομίζω ότι είναι απλά οι ρυθμίσεις, αυτοί έχουν καλές ρυθμίσεις για αυτήν εδώ την πίστα, εμείς δυσκολευόμαστε λίγο, αλλά θα το φτιάξουμε αύριο.

 

E: Αλήθεια ο Valentino τι είναι για σένα: φίλος, αντίπαλος,

C.E.: Ο Valentino νομίζω ότι είναι αυτό που λέω ο GOATGreatestOfAllTime, o μεγαλύτερος όλων των εποχών. Έχουν περάσει κάποιοι πολύ καλοί οδηγοί στο παρελθόν, αλλά νομίζω στη διάρκεια και πραγματικά κέρδισε τα 125, τα 250, τα ΜotoGP, πρέπει να κοιτάξεις τις στατιστικές, αν και είναι 30 ή 31 δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι ακόμη γρήγορος και για μένα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

 

E: Θα μπορούσες να παλέψεις για τη νίκη μαζί του εδώ;

Θ το ήθελα, αλλά πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με το μπροστινό την πρώτη μέρα των δοκιμών.

 

Ε: Σε τι υστερεί η μοτοσυκλέτα σου σε σχέση με τη δική του;

C.E.: Απόρρητο... δεν νομίζω ότι οι διαφορές των μοτοσυκλετών μας είναι μεγάλες, είναι κάποια μικρά πράγματα. Αλλά ξέρεις αυτά τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά.

 

E: Τι γίνεται με το μέλλον σου στα motoGP; Πολλοί λένε ότι μιλάς με την Aprilia για τα SBK;

C.E.: Μιλάω με όλους. Σκεπτόμουν να βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2030. μιλάω με όλους, δεν ξέρω τα πλάνα της Yamaha και δεν ξέρω 100% αν είμαι μέσα σε αυτά για το MotoGPproject.

 

E: Οι ανάγκες σε φυσική κατάσταση τώρα είναι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν; Τι κάνεις γιαυτό; Σε έχω δει αρκετές φορές με ένα ποτήρι μπύρα!

C.E.: Δεν ήπια καθόλου χθες το βράδυ και δεν πήγα τόσο καλά σήμερα. Αλλά για να σοβαρευτούμε πρέπει να κάνεις κάτι, δεν γίνεται να κάθεσαι στον καναπέ και να πίνεις μπυρα όλη την ημέρα. Και αυτό κάνω, όταν είμαι στο σπίτι γυμνάζομαι. Έχω δύο παιδιά και κολυμπάμε, πάμε βόλτες με τα ποδήλατα, πάντα κάτι κάνω. Όταν έρχομαι εδώ είναι σαν σε διακοπές.

 

Ε: Πόσο σου λείπουν τα παιδιά σου ή πόσο τους λείπεις εσύ;

C.E.: Τώρα είναι ΟΚ. Και τα δύο παιδιά έχουν μεγαλώσει, η κόρη μου είναι 6 και ο γιος 3 χρόνων. Τώρα καταλαβαίνουν. Ο μπαμπάς φεύγει, πάει να οδηγήσει μοτοσυκλέτες και θα είναι πίσω την επόμενη εβδομάδα και είναι ΟΚ. Το μόνο που τους νοιάζει είναι αν θα τους φέρω πίσω κάποιο δώρο, κάποια έκπληξη.

 

E: Ποιο θα ήταν το δώρο που θα ήθελες να κάνεις στα παιδιά σου πριν κρεμάσεις την αγωνιστική σου φόρμα;

C.E.: Η μεγαλύτερη έκπληξη που θα τους δώσω είναι ένα νέο αδελφάκι, μια και η γυναίκα μου είναι έγκυος τώρα, έτσι έρχεται ακόμη ένα και θα έχουμε τρία και πραγματικά έχουν εκπλαγεί από αυτό, περιμένουν το μωρό αγόρι ή κορίτσι και αυτό είναι. Όσο αφορά τους αγώνες δεν τους νοιάζει, είμαι απλά ο μπαμπάς τους.

 

E: Θα έδινες το ΟΚ αν ο γιος σου έλθει και σου ζητήσει να τρέξει με μοτοσυκλέτα;

C.E.: Ξέρεις οι αγώνες είναι επικίνδυνοι, είναι εύκολο να το λέω αυτό, μπορεί να είναι υποκριτικό, αλλά είμαι εδώ όλη μου τη ζωή, από τριών και πιστεύω ότι είμαι τυχερός να έχω μόνο μερικά κόκαλα σπασμένα και είμαι τυχερός που μπορώ και περπατώ. Έτσι προτιμώ για τα παιδιά το γκολφ, το τένις, κάτι τέτοιο.

 

Επόμενο άρθρο »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Loris Capirossi @ Monaco

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Misano με στόχο την ...700άρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα