• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Υπήρχαν στιγμές που ένοιωθα άβολα!
Ανησυχούσα μήπως κι αυτοί που τα πηγαίναμε καλά, άρχιζαν να με μισούν
Νέα 29/11/2014 - 16:15

Ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, Marc Marquez, μίλησε στο επίσημο site του Πρωταθλήματος για τα φώτα της δημοσιότητας που στράφηκαν - και φέτος - στο πρόσωπό του και παραδέχτηκε ότι μερικές φορές αυτό μπορεί να αποτελέσει μια κάπως δυσάρεστη κατάσταση.

Ο αναβάτης-φαινόμενο του MotoGP, κατέρριψε και φέτος πολλαπλά ρεκόρ κατορθώνοντας να πάρει τις περισσότερες pole positions και τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον, στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

«Θυμάμαι πως όλες οι ερωτήσεις προς τους άλλους αναβάτες ήταν κάθε φορά οι ίδιες. Τους ρωτούσαν συνεχώς τι χρειάζεται για να νικήσεις τον Marquez ή πως μπορείς να σταματήσεις τον Marquez;», παραδέχτηκε ο αναβάτης που έχει κερδίσει τέσσερεις Παγκόσμιους Τίτλους τα τελευταία πέντε χρόνια!

«Ένοιωθα κάπως άβολα γι’ αυτό, διότι ως αναβάτης ξέρω καλά πως είναι να σε ρωτάνε για κάποιον άλλον και όχι για τον εαυτό σου. Αν γίνει για μια ή δυο φορές τότε όλα καλά, αλλά αν επαναλαμβάνονται οι ίδιες ερωτήσεις, για τον ίδιο ανταγωνιστή... ανησυχούσα ότι ακόμα και οι οδηγοί που τα πηγαίνουμε καλά, θα άρχιζαν να με μισούν».

«Ήταν κάπως περίεργα. Όσο πιο πολύ κερδίζεις, τόσο μεγαλύτερο είναι και το πλεονέκτημα που αποκτάς. Έτσι κανονικά θα έπρεπε να μειώνεται και η πίεση, διότι κάθε φορά που κερδίζεις, σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα χρειαστεί να ρισκάρεις λιγότερο», πρόσθεσε ο Marc Marquez.

«Δεν συνέβη κάτι τέτοιο με εμένα όμως, διότι κάθε φορά που κέρδιζα είχα και περισσότερη πίεση, καθώς ένοιωθα ότι ο κόσμος περίμενε να κάνω το λάθος στον επόμενο αγώνα. Πάντα πίστευα ότι την ημέρα που δεν θα τα πήγαινα καλά, θα γίνονταν παντού πρωτοσέλιδο».

«Έτσι στο Brno, όταν ήρθα τέταρτος, ήταν τεράστια ανακούφιση για εμένα! Μπορούσα επιτέλους να πω από μέσα μου: okay, τώρα θα σταματάνε να λένε όλοι για το αν μπορώ να κερδίσω όλους τους αγώνες... θα προχωρήσουν μπροστά, τα πράγματα θ’ αλλάξουν και θα μπορέσω να συγκεντρωθώ σ’ εμένα».

Το 2015, ο Marc Marquez θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος αναβάτης που θα κερδίσει τρεις συνεχόμενους Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Θρύλο Valentino Rossi που ήταν στην κορυφή του κόσμου από το 2001 ως και το 2005 συνεχόμενα!

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Διαλύσαμε κάποιες αμφιβολίες!

« Προηγούμενο άρθρο

Προσωπικό ρεκόρ ο Dovizioso στη Jerez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα